Eindelijk zijn de Amerikaanse grootbanken wakker geworden: ‘Goud kan voluit rallyen als Fed stopt met renteverhogingen’ (of met andere woorden: de goudprijs kan nog fors hoger, dixit BOA)

Een tweede grote bank, Bank Of America (BOA), heeft duidelijk gemaakt dat als de vraag vanuit de hoek van de particuliere beleggers verder aantrekt, goud geen probleem zou moeten hebben om de kaap van $ 2.500 binnen afzienbare tijd te bereiken. De eerste grootbank die het goud als aankoop adviseerde, was Goldman Sachs dat in de eerste week van maart een positief rapport publiceerde. En nu is er dus ook BOA.

Dit is kort samengevat de stelling van Bank of America: de niet-commerciële aankopen (dus van particulieren) hoeven niet substantieel te stijgen om te rechtvaardigen dat goud dit jaar $ 2.500/oz bereikt; de instroom in ETF’s zal van cruciaal belang zijn en de dynamiek van het beheerde vermogen zal een cruciale indicator zijn die bevestigt of koerswinsten kunnen worden volgehouden

In de afgelopen paar maanden merkten we zowat overal een toename van de aandacht voor goud op. Met name de interesse van BOA was groot. ‘Goud kan voluit rallyen als Fed stopt met renteverhogingen’; zo luidde de stelling.

Een veel gebruikt model voor vraag en aanbod op de goudmarkt laat zien dat de aankopen van beleggers slechts een klein beetje hoeven te stijgen om de goudprijs te doen stijgen. Ervan uitgaande dat centrale banken tevens hun goudbezit blijven vergroten, zouden stijgingen van het beheerd vermogen bij ETF’s die in fysiek goud beleggen de rally bij het goud in een stroomversnelling kunnen brengen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *