Pablo Picasso’s Nature morte à la fenêtre onder de hamer bij Christie’s op 11 mei

Christie’s kondigde dat het toplot van de 20th Century Evening Sale op 11 mei 2023 tijdens de Spring Marquee Week van de verkoop Pablo Picasso’s Nature morte à la fenêtre zal zijn (schatting op aanvraag; in de regio van $ 40.000.000).

Dit belangrijke, grootschalige portret uit 1932 van de gouden muze van de kunstenaar, Marie-Thérèse Walter, dateert uit een van de meest gevierde momenten in de hele carrière van Picasso. In mei is het de eerste keer in de geschiedenis dat het werk wordt geveild.

Vanessa Fusco, hoofd van impressionistische en moderne kunst, en co-hoofd van Christie’s 20th Century Evening Sale, merkt op: “Marie-Thérèse’s aanwezigheid in Picasso’s leven heeft elk gebied van zijn werk nieuw leven ingeblazen, haar statige vorm, stralende schoonheid en zorgeloze gevoeligheid inspireerden de artiest om werken te creëren die tot de beste uit zijn hele carrière behoren. Nature morte à la fenêtre, gecreëerd aan het begin van Picasso’s annus mirabilis, is een bewijs van de krachtige invloed van Marie-Thérèse en de grote bloei van activiteit die ze inspireerde in zijn kunst, van tekenen tot beeldhouwen, van grafiek tot schilderen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *