Osisko Gold Royalties is goed gepositioneerd voor een recordjaar

Osisko Gold Royalties Ltd. (OR:TSX; OR:NYSE) rapporteerde een solide productie in het eerste kwartaal, doorgaans het zwakste van het jaar, wat benadrukt dat het bedrijf uitzonderlijk goed gepositioneerd is voor een recordjaar, in de woorden van CEO Sandeep Singh.

De kernactiva blijven toenemen. Osisko heeft zich gericht op groeitransacties nu de exploratie- en ontwikkelingsportefeuille in productie gaat. Het aandeel wordt verhandeld tegen een aanzienlijke NAV-korting ten opzichte van de andere grote royaltybedrijven, deels omdat het kleiner is en deels vanwege de kater van de Osisko Development-holding.

OR blijft die blootstelling echter verminderen, voornamelijk door niet deel te nemen aan nieuwe kapitaalverhogingen door ODV. Osisko heeft nu minder dan 40% van ODV in handen en consolideert het niet langer in haar boeken. Osisko heeft een sterke balans met een netto cash van CA$90 miljoen en niet-opgenomen kredietfaciliteiten van CA$550 miljoen.

De volledige productie en financiële gegevens worden volgende maand vrijgegeven. We hebben lang op tafel geklopt voor Osisko, maar met een aandeel dat de afgelopen zes maanden met meer dan 60% is gestegen, houden we het voorlopig even vast zonder meer. Toeval of niet: de koers bevindt zich op een nieuwe jaarpiek. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *