Mississippi trekt de omzetbelasting op goud en zilver in (is dit de volgende stap in de richting van de introductie van edelmetalen als betaalmiddel?)

Vorige week ondertekende de gouverneur van Mississippi, Tate Reeves, een wetsvoorstel dat de verkoop van goud en zilver vrijstelt van de staatsbelasting. Het afschaffen van de omzetbelasting zal een deel van de belastingdruk op beleggers verlichten en een stap zetten in de richting van de behandeling van goud en zilver als geld in plaats van als handelswaar.

Senator Juan Barnett (D) steunde SB2862. De nieuwe wet stelt de verkoop van munten en staven en baren in edelmetaal vrij van de staatsbelasting. De wet definieert “edelmetaal” als “een staaf, staaf of munt”, dat wil zeggen:

*Geheel of gedeeltelijk vervaardigd van goud, zilver, platina of palladium;

*Dat werd of wordt uitsluitend gebruikt als ruilmiddel, veiligheid of handelsartikel door een staat, de regering van de Verenigde Staten of een vreemde natie;

*Verkocht op basis van de intrinsieke waarde van de baar, staaf of munt als edelmetaal of verzamelobject in plaats van de vorm of representatieve waarde ervan als ruilmiddel.

Om in aanmerking te komen voor de vrijstelling, moet “munt of valuta” zijn:

*Geheel of gedeeltelijk vervaardigd van goud, zilver, ander metaal of papier;

*Dat werd of wordt uitsluitend gebruikt als ruilmiddel, veiligheid of handelsartikel door een staat, de regering van de Verenigde Staten of een vreemde natie;

*Verkocht op basis van de intrinsieke waarde van de munt of valuta als edelmetaal of verzamelobject in plaats van zijn vorm of representatieve waarde als ruilmiddel.

Het Huis keurde de definitieve versie van SB2862 goed met 115 stemmen tegen. De Senaat keurde de maatregel goed met 52 tegen 0 stemmen. Met de handtekening van gouverneur Reeves wordt de wet op 1 juli van kracht.

Mississippi is de 43e staat die de verkoopbelasting op goud en zilver afschaft.

Omzetbelastingen op goud en zilver verhogen de investeringskosten. Door deze belastingen in te trekken, wordt een barrière weggenomen die sommige beleggers ervan zou kunnen weerhouden fysiek metaal voor hun portefeuilles te overwegen.

Met de komst van elektronische betalingsdiensten is het bovendien gemakkelijker dan ooit om edelmetalen te gebruiken bij dagelijkse transacties. Bedrijven als GoldMoney faciliteren dit. Maar belastingen op edelmetaal werpen barrières op voor het gebruik van goud en zilver als geld door de transactiekosten te verhogen. Het aannemen van deze rekeningen zou een kleine stap zijn in de richting van het ondermijnen van het monopolie van de Federal Reserve op geld door één hindernis weg te nemen voor het gebruik van goud en zilver in dagelijkse transacties.

Door deze belasting op de uitwisseling van goud en zilver af te schaffen, behandelen staten de edelmetalen als geld in plaats van als handelswaar. Dit is een kleine stap in de richting van het herstel van goud en zilver als wettig betaalmiddel en het doorbreken van het geldmonopolie van de Fed.

“We moeten geld niet belasten, het heeft simpelweg geen zin om geld te belasten”, zei de voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger Ron Paul tijdens een getuigenis ter ondersteuning van een wetsontwerp in Arizona dat vermogenswinstbelastingen op goud en zilver in die staat introk.

“Papier is geen geld, het is fraude”, vervolgde hij.

Praktisch gezien opent het afschaffen van belastingen op de verkoop van goud en zilver de deur voor mensen om alternatieve betalingsvormen te gaan gebruiken in reguliere zakelijke transacties. Dit markeert een belangrijke kleine stap in de richting van valutaconcurrentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *