Goudprijs tikt op nieuw recordniveau aan, ook zilverprijs fors omhoog

De goudfutures op de COMEX zijn gisteren stevig gestegen en bereikten een nieuw record van $ 2.085,40 per ounce, dankzij de veilige havenvraag te midden van een zenuwachtig Amerikaans banksysteem en zorgen over een Amerikaanse en/of wereldwijde economische recessie.

De zilverprijs is eveneens sterk gestegen en nadert de hoogtepunten van het jaar. Goud- en zilverstieren liggen technisch goed op de chart, wat de kansen op een verdere prijsstijging waarschijnlijk maakt. Goudfutures voor juni stegen met $ 23,30 naar $ 2.060,20 en zilver voor juli steeg met $ 0,564 naar $ 26,25.

De markt kijkt vanmiddag vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport van april. Het aantal niet-agrarische jobs zal naar verwachting uitkomen op 180.000, tegenover een stijging van 236.000 in het rapport van maart. Het nationale werkgelegenheidsrapport van de Amerikaanse ADP op woensdag was sterk en liet zien dat er in april 296.000 banen werden gecreëerd, bijna het dubbele van de prognose.

Op de belangrijkste externe markten van gisteren was de Amerikaanse dollarindex bijna stabiel. De prijs van ruwe olie van Nymex bereikte een dieptepunt in 1,5 jaar van $ 63,64, maar herstelde tot $ 68,50 per vat. Ondertussen haalt het benchmarkrendement op 10-jaars Amerikaans schatkistpapier momenteel 3,313%. De rente op staatsobligaties is deze week gedaald door aankopen van vluchten naar kwaliteit te midden van de wankele Amerikaanse bankaandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *