Bankencrisis zal escaleren als markt voor commercieel onroerend goed instort (en dan kan goud $ 3.000 bereiken)

JP Morgan Chase kocht de belegerde First Republic Bank, waardoor het faillissement van First Republic de op een na grootste instorting van een bank in de Amerikaanse geschiedenis werd.

Volgens Andrew Axelrod, wereldwijde macro- en Bitcoin-expert, is de bankencrisis nog maar net begonnen. Hij benadrukte dat veel banken zijn blootgesteld aan commercieel onroerend goed, een sector die naar verwachting zal instorten als gevolg van het niet meer weg te denken werken op afstand en van bedrijven die hun activa aan commercieel vastgoed verkleinen.

“Met het simpele feit dat werken op afstand zo belangrijk is geworden, betekent dit dat er veel open kantoorruimtes zijn”, vertelde hij in een interview. “Als het tijd is om die hypotheken door te rollen, gaan de bedrijven dat niet doen … Binnen de banken begint dan hun basis aan onderpanden uit elkaar te vallen.”

De opmerkingen van Axelrod sluiten aan bij die van Tesla-CEO Elon Musk en Berkshire Hathaway’s vice-voorzitter Charlie Munger, die beiden hebben gewaarschuwd voor het risico van commerciële vastgoedleningen. Musk voorspelde in een interview in april met de nu voormalige Fox News-presentator Tucker Carlson dat commercieel vastgoed het volgende aambeeld is dat zal vallen in de aanhoudende bankencrisis.

Naarmate mensen geld van banken opnemen om ze in T-bills te plaatsen, die een hogere opbrengst hebben. Naarmate de hypotheken vervallen, kan zich volgens Axelrod een enorm probleem voordoen.

Aangezien goud boven $ 2k blijft staan, suggereerde Axelrod dat de toenemende economische onzekerheid de goudprijs binnen de komende 12 maanden naar $ 3k zou kunnen sturen.

“Ik denk niet dat $ 3k een te gekke voorspelling is”, zei hij.

De voorspelling van Axelrod komt midden in een golf van goudaankopen, waarin 2022 het beste jaar ooit was voor de aankopen van goud door de centrale banken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *