Logo The House

Goud stabiel boven $ 2.000 terwijl markten wachten op Amerikaanse inflatiegegevens

De goudprijs stabiliseerde gisteren dinsdag boven de belangrijkste niveaus, waarbij de handelsranges klein bleven, terwijl de beleggers wachtten op de belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers die vandaag worden gepubliceerd. En dat op een moment dat de zorgen over een bankencrisis en een mogelijke recessie nog niet zijn verdwenen.

Het gele metaal zag vrijdag een flinke dosis winstnemingen en kelderde van bijna recordhoogtes, omdat een sterker dan verwacht arbeidsmarktrapport suggereerde dat de Federal Reserve dit jaar langer agressief zal blijven.

Terwijl de markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank de cyclus van renteverhogingen waarschijnlijk zal onderbreken, zijn ze ook begonnen met het innemen van posities met het oog op mogelijke renteverlagingen dit jaar. Elke opwaartse beweging in goud zal waarschijnlijk worden afgeremd wanneer de rentetarieven langer hoog blijven.

De vraag naar veilige havens voor goud is tijdens de recente sessies wat afgenomen. De vrees voor een dreigende Amerikaanse bankencrisis nam af nadat een onderzoek van de Federal Reserve naar de leningsvoorwaarden maandag aantoonde dat de recente ineenstorting van verschillende banken de kredietvoorwaarden niet zo drastisch had beïnvloed als werd gevreesd.

De markt focust zich nu voornamelijk op de inflatiecijfers van de Amerikaanse consumentenprijsindex, die straks bekend zullen worden gemaakt, waaruit naar verwachting zal blijken dat de inflatie in april iets is gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Maar de inflatie zal naar verwachting nog steeds ruim boven het jaarlijkse streefbereik van de Fed blijven, wat mogelijk een agressieve reactie van de centrale bank op de cijfers kan uitlokken.

De Fed Fund-futuresprijzen tonen aan dat de financiële markten een kans van 88% in prijzen dat de Fed haar tarieven in juni on hold houdt.

Ook de andere edelmetalen corrigeerden lichtjes. De platinum-futures daalden met 0,3% tot $ 1.080,45 per ounce, terwijl zilveren futures met 0,1% daalden tot $ 25,808 per ounce.

Bij de industriële metalen daalden de koperprijzen dinsdag na sterke stijgingen tijdens de afgelopen vier sessies. Koperfutures daalden met 0,5% tot $ 3,9052 per pond.

Maar ondanks recente winsten bleef het rode metaal nog steeds onder druk staan door zorgen over de afnemende vraag dit jaar, vooral nu de wereldwijde economische omstandigheden verslechteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *