Steeds meer beleggers gebruiken goud als bescherming tegen een ‘catastrofaal scenario’ (om nog maar te zwijgen van een bankencrisis)

Er is een stijgende vraag naar goud naarmate de onrust bij de banken toeneemt en beleggers op zoek blijven naar een indekking tegen een “catastrofaal scenario”, zei JPMorgan in een rapport.

“De Amerikaanse bankencrisis heeft de vraag naar goud doen toenemen als proxy voor lagere reële rentes en als bescherming tegen een ‘catastrofaal scenario'”, zo schreven de strategen van JPMorgan.

Een andere favoriet voor 2023 is de technologiesector, voegden ze er nog aan toe.

JPMorgan beschreef deze strategie als de “long duration” strategie en stelt vast dat deze steeds populairder wordt. Deze strategie betekent overwogen zijn in goud, technologiegroeiaandelen en short gaan in USD.

De “long duration” handel is nu een belangrijk thema in mei. En het is “relatief aantrekkelijk”. In het geval van een diepe Amerikaanse recessie is het voordeel exponentieel. In het geval anderzijds van een milde Amerikaanse recessie is het neerwaartse risico bovendien beperkt, aldus de bank.

JPMorgan merkte ook op dat terwijl institutionele beleggers vooral in goud stappen, particuliere beleggers kiezen voor Bitcoin.

Het rapport noemde het harde optreden van de regelgevende instanties als de reden die institutionele investeerders ervan weerhoudt om zich met crypto bezig te houden.

Beleggers kiezen er ook voor om short te gaan op de Amerikaanse dollar gezien de sterke negatieve correlatie tussen Amerikaanse obligaties en DXY-prestaties, voegden de strategen eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *