‘Rich Dad Poor Dad’-auteur Robert Kiyosaki: inflatie is systemisch, beleggers moeten goud, onroerend goed, aardgas en voedsel kopen (zijn blikjes bonen en tonijn een goede investering?)

Inflatie is een systemisch probleem geworden, volgens de auteur van “Rich Dad Poor Dad”, Robert Kiyosaki.

Kiyosaki is een frequente doemdenker en voorspelde de grootste crash in de wereldgeschiedenis in 2021. Die is er dus niet gekomen, maar dat heeft hem niet optimistischer gemaakt. Wel integendeel.

Inflatie is een systeemprobleem geworden, en beleggers moeten zich ertegen gaan indekken door naar specifieke reële activa te kijken, aldus Robert Kiyosaki, auteur van “Rich Dad Poor Dad”.

“Het hele systeem zit diep in de problemen. Mijn grootste zorg is dat de inflatie nu systemisch is. Toen Powell zei dat die inflatie van voorbijgaande aard was, vertelde hij een flagrante leugen”, stelde de personal finance-goeroe in een interview met CNBC, verwijzend naar de eerdere uitspraken van Fed-voorzitter Powell. Hij verkondigde destijds het standpunt dat stijgende prijzen slechts van voorbijgaande aard waren, alvorens later in 2022 op die opmerking terug te komen.

De prijsstijgingen zijn het afgelopen jaar ruim boven de inflatiedoelstelling van de Fed van 2% gebleven en kwamen in maart uit op 5%. Hoewel de inflatie sinds medio 2022 aan het dalen is, zeggen experts dat de inflatiedruk in de economie nog steeds aanhoudt, wat de aandelen de rest van het jaar relatief vlak zou kunnen houden.

Kiyosaki drong er bij beleggers op aan om zich tegen inflatie in te dekken met vier alternatieve beleggingen die handelaren zouden kunnen beschermen wanneer stijgende prijzen op andere activa wegen:

Goud – Het edelmetaal wordt beschouwd als een veilige haven tegen inflatie en is sinds het begin van het jaar met 10% gestegen. Kiyosaki heeft jarenlang goud aangeprezen en eerder verwezen naar goud, zilver en bitcoin als “echt geld” in tegenstelling tot fiat-valuta, die hij “vuilnis” noemt.

Onroerend goed – Kiyosaki zei dat hij appartementsgebouwen, kantoorgebouwen en diverse andere commerciële onroerend goed activa bezat. Andere experts hebben onlangs gewaarschuwd dat de commerciële vastgoedsector zou kunnen struikelen als de kredietvoorwaarden verkrappen, waarbij Morgan Stanley waarschuwde voor een crash van 40% in commerciële vastgoedprijzen vanaf hun hoogtepunt.

Benzine – Benzine is essentieel voor sectoren zoals reizen, zei Kiyosaki, suggererend dat de grondstof stand zou houden terwijl andere sectoren lijden onder stijgende inflatie.

Voedsel – Voedsel is ook essentieel voor de economie, zei Kiyosaki eerder. In een tweet vorig jaar prees hij blikjes tonijn en gebakken bonen als de “beste” investeringen.

Kiyosaki’s huidige investeringskeuzes lijken losjes op zijn “vijf G’s”, een lijst van vijf investeringen die hij zegt te kopen om “elke economische crash te overleven”. In 2011 bevatte de lijst goud, geweren, grond, grub en gas.

“Ik beleg met de inflatie, niet ertegen”, voegde hij eraan toe.

Kiyosaki herhaalde zijn gebrek aan vertrouwen in de Amerikaanse dollar en voegde eraan toe dat hij zich zorgen maakte over de veiligheid van bankdeposito’s te midden van recente falingen van banken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *