Schwab dekt renterisico’s af met ongeveer $ 3,9 miljard aan derivaten

Charles Schwab Corp. begon in het eerste kwartaal derivaten te gebruiken om rente gerelateerde risico’s af te dekken.

De derivaten hadden op 31 maart een nominale waarde van $ 3,9 miljard, zei het in Westlake, Texas gevestigde bedrijf onlangs in een registratieaanvraag.

Schwab, die zowel makelaars- als bankactiviteiten runt, is verstrikt geraakt in het tumult dat de regionale banken in de VS teisterde nadat de Federal Reserve vorig jaar begon aan de meest agressieve renteverkrappingscyclus in decennia.

Het bedrijf werd geconfronteerd met aanzwellende papieren verliezen op de effecten die het bezit en worstelde met slinkende deposito’s toen klanten geld overmaakten naar rekeningen die meer rente opleverden. De leidinggevenden van Schwab hebben gezegd dat die opnames zullen afnemen. Het tempo van geldopnames begint al te vertragen, zei Chief Financial Officer Peter Crawford in een recente verklaring.

Om gelijke tred te houden met de opnames vertrouwt Schwab op duurdere financieringsbronnen, waaronder leningen van het Federal Home Loan Bank-systeem. Schwab had eind maart ongeveer $ 45,6 miljard aan uitstaande FHLB-leningen en $ 6,8 miljard aan terugkoopovereenkomsten.

Vorig jaar begon het bedrijf met het uitgeven van depositocertificaten – spaarmiddelen voor de langere termijn die het geld van klanten voor een vaste periode vastzetten. Klanten van Schwab hadden eind maart $ 31 miljard aan cd’s, goed voor ongeveer 9% van de totale bankdeposito’s van Schwab. Sindsdien heeft het bedrijf nog eens $ 6,8 miljard aan cd’s uitgegeven via andere makelaars.

Schwab verwacht dat de noodfinancieringsmaatregelen zullen afnemen, en voorspelt dat het gebruik van de duurdere financiering dit jaar een hoogtepunt zal bereiken en in 2024 zal afnemen, met slechts beperkte bedragen die overblijven in 2025.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *