Nu zitten de Britten met de gebakken peren: zelfs Nigel Farage geeft dat de Brexit is mislukt (en laat en passant geen spaander heel van de Britse politici)

Nigel Farage, een van de grootste voorstanders van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, meent dat de Brexit volledig is mislukt. De voormalige UKIP-leider verwijt de Tory-regering dat ze geen voordeel heeft gehaald uit het verlaten van de EU, wel integendeel.

“We hebben de Brexit niet waargemaakt, we hebben geen voordeel kunnen puren uit het vertrekt uit Europa en de Tories hebben ons heel, heel erg in de steek gelaten”, zei Farage in een recent interview.

“Wat Brexit heeft bewezen, is dat onze Britsepolitici ongeveer even nutteloos zijn als de duurbetaalde Europese commissarissen in Brussel. Ze hebben dit totaal verkeerd aangepakt”, zei Farage, in reactie op een reeks gegevens die suggereerden dat de Brexit een negatieve economische impact had gehad.

Op de vraag of het VK beter af was geweest in de EU te blijven, hield Farage vol dat daar ook geen sprake van is.

De Britse economie heeft moeite om zich te herstellen na de drievoudige schokken van de pandemie, de oorlog in Oekraïne en de turbulentie rond het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voorspelt dat de Britse bbp-groei na de Rusische de op een na slechtste groei van de grote wereldeconomieën zal zijn. Dit terwijl de economische waakhond van de regering, het Office for Budget Responsibility, met de vinger naar de Brexit heeft gewezen voor een aanzienlijke terugval in de handelsintensiteit van het VK.

Farage, die nu een show presenteert op de Britse zender GB News, weigerde een politieke comeback uit te sluiten. Hij is momenteel erevoorzitter van de populistische rechtse Reform U.K.-partij, die is ontstaan uit de door hem opgerichte Brexit-partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *