Winst per aandeel Newmont (NEM) valt mee, omzet blijft achter op de verwachtingen

Hoe hebben de goudmijnen gepresteerd tijdens het eerste kwartaal? Eind april rapporteerde Newmont een winst uit voortgezette activiteiten van 42 cent per aandeel in het eerste kwartaal van 2023, vergeleken met een winst van 54 cent in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Afgezien van eenmalige posten, bedroeg de aangepaste winst 40 cent per aandeel, een daling ten opzichte van de 69 cent die in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd gerapporteerd, maar hoger dan de Zacks Consensus Estimate van 33 cent.

De inkomsten van het bedrijf voor het eerste kwartaal bedroegen $ 2.679 miljoen, een daling van ongeveer 11% op jaarbasis. Het cijfer miste bovendien de Zacks Consensus Estimate van $ 2.861,3 miljoen. De toerekenbare goudproductie van Newmont in het eerste kwartaal bedroeg 1,27 miljoen ounces, een daling van 5% ten opzichte van 1,34 miljoen ounces een jaar geleden. De productie werd geschaad door problemen bij de ontginning.

Newmont zei dat het op schema ligt om dit jaar een goudproductie van 5,7-6,3 miljoen ounces te bereiken. Het bedrijf verwacht ook goud CAS tussen $ 870 en $ 970 per ounce, en AISC tussen $ 1.150 en $ 1.250 per ounce. Op de beurs is de koers van Newmont weggezakt tot in de buurt van een dieptepunt voor de afgelopen 12 maanden. Doet zich hier een koopkans voor? We zouden nog even afwachten tot duidelijk is dat de goudprijs zich opnieuw boven het niveau van $ 2.000 nestelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *