Coeur Mining is op de beurs op zoek naar een tweede adem

Coeur Mining, Inc. (NYSE:CDE) zoekt waardevolle metalen in Mexico, Canada en de Verenigde Staten. De primaire focus ligt op het zoeken naar goud, zilver, zink en lood. Het bedrijf bezit mijneigendommen en belangen in verschillende regio’s, waaronder Noord-Mexico, Nevada, Alaska, South Dakota en British Columbia.

Volgens het Q4-rapport verwacht Coeur Mining, Inc. in 2023 320.000 tot 370.000 ounces goud en 10,0 tot 12,0 miljoen ounces zilver te produceren. Met name voor het Rochesterproject wordt na de voltooiing van het uitbreidingsproject POA 11, dat naar verwachting in de tweede helft van het jaar aanzienlijke stijgingen van de zilver- en goudproductie zal opleveren, wordt veel verwacht. Bovendien wordt verwacht dat een hogere goudproductie van de Wharf-goudoperatie zal bijdragen aan de productiestijging.

Het bedrijf rapporteerde een totale productie van 69.039 ounce goud en 2,5 miljoen ounce zilver in het eerste kwartaal van 2023. De cijfers waren hoger dan verwacht, geholpen door solide prestaties in Palmarejo, Rochester en Wharf. Verwacht wordt dat de productieniveaus in de tweede helft van het jaar zullen stijgen als gevolg van de verwachte opstart en inbedrijfstelling van de uitbreiding in Rochester.

Op 31 maart 2023 was het Rochester-project voor 82% voltooid. Ongeveer $ 634 miljoen van het geschatte projectkapitaal is toegezegd, waarvan $ 560 miljoen is gemaakt. De solide balans van CDE is goed gepositioneerd om de resterende kapitaalvereisten voor de uitbreiding van Rochester te ondersteunen.

Op de beurs heeft het aandeel Coeur Mining een stevige correctie achter de rug. Daarvan kan worden gebruikgemaakt om goedkoper in te stappen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *