Degussa: elke dip in de goudprijs biedt een koopkans voor het goud

De goudprijs heeft eerder dit jaar het niveau van $ 2.000 overschreden. Dit is te danken aan de groeiende bezorgdheid over een recessie te midden van een agressieve Amerikaanse Federal Reserve die de rentetarieven wil verhogen om de inflatie onder controle te houden. Onlangs heeft twijfel over de stabiliteit van het financiële systeem investeerders ertoe aangezet om meer goud aan hun portefeuilles toe te voegen.

Volgens Thorsten Polleit, hoofdeconoom bij Degussa, is er nog tijd voor beleggers die denken dat ze de ‘gouden kar’ hebben gemist te midden van stijgende prijzen. Elke dip in de prijzen zou beleggers een ideale koopmogelijkheid kunnen bieden.

“Als u een lange termijn belegger bent en goud wilt aanhouden voor de komende vijf jaar, dan biedt het huidige prijsniveau een  goede instapkans”, zei hij. “Ik maak me sterk dat de goudprijs binnen vijf jaar een stuk hoger zal zijn.”

Wat de kortere termijn betreft, zou Polleit kunnen zien dat het ongeveer $ 2.200 per ounce bereikt. Zoals het Kitco News-rapport waarnaar wordt verwezen, opmerkte, is geduld de sleutel voor beleggers die zich op goud richten.

“Ik denk er eigenlijk over om mijn koersdoel voor het einde van het jaar te verhogen vanwege de manier waarop goud zich gedraagt”, zei Polleit in het Kitco News-rapport. Hij zegt dat hij een wanverhouding ziet tussen wat de kapitaalmarkten verwachten en de opmerkingen van de Amerikaanse Federal Reserve. Met name de tijd die de markten nodig hebben om te reageren op Fed-nieuws.

“De markten prijzen dit jaar renteverlagingen in omdat er een groeiend wantrouwen is in het voorspellend vermogen van centrale bankiers”, zei hij. “Zelfs als de Fed de rente niet zo snel verlaagt als de markten verwachten, is er nog steeds voldoende steun voor goud omdat de rentetarieven zullen dalen. Het is niet langer een kwestie van of, maar wel van wanneer.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *