Mislukking debat over het schuldenplafond kan goudprijs doen stijgen

Hoewel er nog steeds veel aandacht wordt besteed aan de vraag of de Federal Reserve in juni zal pauzeren met het verhogen van de rente, is het debat over het schuldenplafond de belangrijkste katalysator op korte termijn die de prijzen zou kunnen doen stijgen, aldus RBC.

“Het is inderdaad het monetaire beleid dat de prijsevolutie voor het goud op middellange en lange termijn zal bepalen, maar de toenemende bezorgdheid over het schuldenplafond is de katalysator op korte termijn om naar te kijken”, zegt Allison Enck, senior medewerker van RBC Capital Markets..

Afgezien van het probleem van het schuldplafond, zullen bewegingen in de goudprijs waarschijnlijk beperkt blijven. “De belangrijkste potentiële katalysator op korte termijn ligt in het debat over het schuldenplafond”, zei Enck. “Zelfs in de veronderstelling dat er uiteindelijk een deal in de lucht hangt, zouden we de potentiële groeiende financiële angst niet negeren naarmate de deadline nadert.”

De goudmarkt daalde meer dan $100 sinds begin mei recordhoogtes te bereiken. De koersdruk werd door meevallende Amerikaanse macrogegevens geweest, die de dollar hoger hebben geduwd en de verwachtingen voor renteverlagingen aan het einde van het jaar hebben teruggedraaid.

De deadline van 1 juni, wanneer de VS mogelijk geen geld meer hebben om hun rekeningen te betalen, ook wel de X-date genoemd, is slechts tien dagen verwijderd.

Er is de afgelopen dagen enige onzekerheid geweest, waarbij de gesprekken op vrijdag werden onderbroken, maar zondag werden hervat tussen de zorgvuldig uitgekozen onderhandelaars van de leiders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *