Heritage veilt vier gouden Chinese munten van 1 kilo, beoordeeld door NGC

De aangeboden grote Lunar-munten behoren tot de grootste zeldzaamheden in de moderne Chinese numismatiek.

Vier moderne Chinese gouden munten van 1 kilogram, elk gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company® (NGC®), worden aangeboden in een komende veiling. Het bieden is gepland om eind mei te beginnen voor deze en meer dan 600 andere NGC-gecertificeerde rariteiten in Heritage Auctions’ World Coins Platinum Session en Signature Auction, die wordt gehouden van 21-22 juni 2023.

Elk van de vier munten van 1 kilogram komt uit de Lunar Series van Chinese munten, en de vroegste van de groep is een 2004 Gold 10.000 Yuan Monkey graded NGC PF 68 Ultra Cameo. De oplagelimiet voor deze munt was 15 en dit is een van de slechts twee in de NGC Census. Dit exemplaar is op de rand genummerd als “Nr. 003.”

Een Gold 10.000 Yuan Rooster graded NGC PF 67 Ultra Cameo uit 2005 wordt ook geveild. Net als de andere munten heeft het een elegante geschulpte rand. Het is een van de slechts drie exemplaren in de NGC Census en kwam uit een oplage van 15. Net als de andere exemplaren is het ingekapseld in een NGC Oversize Holder vanwege zijn grote formaat.

Een reeks van deze munten van drie jaar op rij wordt afgerond met een 2006 Gold 10.000 Yuan Dog graded NGC PF 68 Ultra Cameo. Deze munt is de hoogst gewaardeerde van vier voorbeelden in de NGC Census. Het komt ook uit een oplage van 15, wat betekent dat de kans voor verzamelaars om een exemplaar te bemachtigen uiterst zeldzaam is.

Ten slotte biedt de veiling ook een 2012 Gouden 10.000 Yuan Dragon graded NGC PF 69 Ultra Cameo aan, het hoogste cijfer voor elke NGC-gecertificeerde Gouden 10.000 Yuan Lunar munt geslagen vóór 2013. De Lunar Series is een van de meest populaire categorieën Chinese munten . De langverwachte ontwerpen tonen een van de 12 dieren in de Chinese maankalender en worden jaarlijks uitgegeven in verschillende metalen en coupures. NGC heeft meer dan 500.000 Chinese Lunar-munten gecertificeerd.

Andere grote NGC-gecertificeerde munten in de veiling zijn:

een China 2012 1 Kilogram Zilver 300 Yuan Panda graded NGC PF 70 Ultra Cameo

een China 2015 1 Kilogram Bimetallic Panda – Moon Festival Medal beoordeeld NGC PF 70 Ultra Cameo

een China 2016 10 Ounce Panda – Moon Festival High Relief Medal beoordeeld NGC PF 70 Ultra Cameo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *