Hong Kong en Verenigde Arabische Emiraten werken samen aan regelgeving voor cryptocurrencies

De economische banden tussen Azië en het Midden-Oosten worden verdiept nu de centrale banken van Hong Kong en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn overeengekomen om samen te werken aan een regelgeving voor cryptocurrencies en bij de ontwikkeling van financiële technologie.

Volgens een persbericht van de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heeft de centrale bank maandag een bilaterale bijeenkomst gehouden met de Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten (CBUAE) om de samenwerking tussen hun respectieve financiële dienstensectoren te bespreken.

“We zijn verheugd de Hong Kong Monetary Authority en haar delegatie naar ons land te hebben verwelkomd terwijl we proberen voort te bouwen op de bestaande en robuuste relaties van onze centrale banken”, aldus H.E. Khaled Mohamed Balama, gouverneur van de CBUAE. “We kijken uit naar een langdurige samenwerking met de HKMA en de financiële dienstensector in Hongkong in bredere zin en we zullen blijven samenwerken en kennis uitwisselen op deze wederzijdse interessegebieden.”

Tijdens de bijeenkomst werden verschillende samenwerkingsinitiatieven onderzocht en de centrale banken kwamen overeen de samenwerking te versterken op het gebied van financiële infrastructuur, financiële marktconnectiviteit tussen de twee rechtsgebieden en regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van virtuele activa.

Ze faciliteerden ook discussies tussen hun respectieve innovatiehubs over gezamenlijke fintech-ontwikkelingsinitiatieven en inspanningen om kennis te delen.

Om de initiatieven vooruit te helpen, zal een gezamenlijke werkgroep worden gevormd onder leiding van de CBUAE en HKMA, met steun van de relevante belanghebbenden van de banksector van de twee rechtsgebieden, aldus het persbericht.

Na afloop van de bijeenkomst hielden de centrale banken en senior executives van de banken van de VAE en Hongkong een seminar met onder meer discussies over mogelijke regelingen om een betere grensoverschrijdende handelsafwikkeling mogelijk te maken, en gesprekken over hoe bedrijven uit de VAE beter gebruik kunnen maken van de financiële positie van Hongkong. infrastructuurplatforms om toegang te krijgen tot markten in Azië en het vasteland. Het seminar onderzocht ook financiële en investeringsoplossingen en mogelijkheden op de kapitaalmarkten in de Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area (Greater Bay Area).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *