Zilverprijs kan stijgen tot $ 30/oz in de komende 6-12 maanden (wat betekent dat zilver nog steeds koopwaardig is)

De zilverprijs zou in de komende zes maanden tot een jaar een hoogtepunt van $ 30 per ounce kunnen bereiken, denkt Citigroup.

“We denken dat de recente prijszwakte een sterke mogelijkheid biedt om in een dip te kopen, en herhalen onze verwachting voor $ 30/oz zilver in de komende 6-12 maanden terwijl de Amerikaanse economische groei zich doorzet, zelfs als de groei in opkomende markten stagneert”, aldus de analisten van Citi.

Benchmark Silver-futures op Comex in New York zweefden tijdens de handel van maandag rond het niveau van $ 23,65, na  een daling van bijna 7% in de maand mei en na cumulatieve winsten van 20% in de afgelopen twee maanden die het witte metaal op een gegeven moment boven $ 26 brachten.

“We verwachten dat zilver zal stijgen in afwachting van de daling van de Amerikaanse rentetarieven en reële rendementen die waarschijnlijk gepaard zullen gaan met een verwachte omslag in de Amerikaanse groei in Q4’22 of begin 2024”, aldus de analisten van Citi. “Dit zou op de dollar moeten wegen, aangezien economen van Citi verwachten dat de Amerikaanse rente en de dollar verder zullen verzwakken.”

De analisten van Citi noemden ook een potentiële sterke vraag naar zilver uit China vanaf de tweede helft van dit jaar.

“Onze economen verwachten dat China zich geleidelijk zal blijven herstellen en een daarmee gepaard gaande opleving van het groeisentiment in de opkomende markten zou een extra wind in de rug kunnen zijn voor zilver. De vraag naar zilver uit opkomende markten is zwak geweest door voorraadafbouw in China en India.”

“We verwachten dat de Chinese vraag zich in 2H 23 kan herstellen na verdere versoepelingsmaatregelen door de PBoC.”

“China is een prijsgevoelige markt waar de vraag in 2023 door hogere prijzen kan blijven dalen. Het trage economische herstel van China heeft de vraag naar zilver vertraagd, met lokale premies die in april daalden tot 0,3%. Verdere versoepelingsmaatregelen om de Chinese economie te stimuleren, zouden zich kunnen vertalen in een sterkere vraag naar zilver in 2H’23.”

India was een andere veelbelovende markt, aldus de nota van Citi. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *