Elon Musk blijft aan de alarmbel trekken: vastgoedcrisis komt in snel tempo op ons af

Als seriële ondernemer die mede-oprichter was van Tesla Inc., een revolutie teweegbracht in de elektrische auto-industrie en raketten de ruimte in stuurt, staat Elon Musk niet meteen bekend als een vastgoedgoeroe. Maar de laatste tijd luidt de miljardair met volle kracht de noodklok voor de sector. En dat met de regelmaat van een klok.

“Commercieel vastgoed is een echte ramp, de sector staat op imploderen. Eén van de oorzaken daarvan is thuiswerken.”, zei Musk in een recente tweet.

Hij lichtte de sombere voorspelling toe tijdens een interview met voormalig Fox News-persoonlijkheid Tucker Carlson in april.

“We hebben de commerciële vastgoedboot nog niet echt zien zinken. Maar de sector dreigt in te storten onder haar eigen gewicht”, zei Musk. “Dus de dingen die we tot nu toe hebben gezien, hebben eigenlijk niet eens betekenis – het is maar een kleine verslechtering van de vastgoedportefeuilles. Maar het wordt wat mij betreft later dit jaar een hele serieuze zaak.”

De CEO van Tesla wees erop dat de trend van thuiswerken het gebruik van kantoorgebouwen over de hele wereld aanzienlijk heeft verminderd. En dat belooft weinig goeds voor commercieel vastgoed.

“Bijna alle steden hebben op dit moment een record leegstand van commercieel vastgoed. En dat zal niet zonder gevolgen blijven”, zei Musk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *