Bank of Korea onderzoekt nog of goudreserves moeten worden verhoogd (maar de aanwezige reserves zijn alvast okay)

In tegenstelling tot de laatste trend bij de centrale banken om de goudreserves uit te breiden via nieuwe aankopen, houdt de Bank of Korea (BOK) vast aan haar voorzichtige benadering bij het bepalen of ze al dan niet nog meer goud wil kopen, waarbij ze momenteel nog steeds de voorkeur geeft aan de liquiditeit van de Amerikaanse dollars. Of met andere woorden: voorlopig koopt ze nog geen goud bij.

In een rapport dat dinsdag werd gepubliceerd zei de BOK dat het zijn liquiditeit in Amerikaanse dollars handhaaft in tijden van hoge recessierisico’s en geopolitieke onzekerheid, eraan toevoegend dat het zich nog steeds zorgen maakt over de richting van de goudprijs.

“Een voorzichtige aanpak is nodig om te bepalen of de verhouding goud in de deviezenreserves moet worden verhoogd”, aldus de BOK.

De centrale bank merkte ook op dat goud al behoorlijk gestegen is en dicht bij een piek zou kunnen komen. Meer negatieve factoren voor het goud zijn de hoge rentetarieven en de moeilijkheid om grote hoeveelheden goud meteen te verkopen voor liquiditeitsdoeleinden wanneer dat nodig zou zijn.

Het rapport werd vrijgegeven samen met de resultaten van de inspectie bij de Bank of England, waar de goudreserves van het land zijn opgeslagen.

De centrale bank zei dat de inspectie zonder noemenswaardige problemen was voltooid, daarbij verwijzend naar slechts een paar simpele fouten in de markeringen van drie goudstaven. Dit werd beschreven als een veelvoorkomend probleem.

De BOK voegde er ook aan toe dat het in de toekomst om veiligheidsredenen zou kunnen kijken naar diversificatie van zijn opslaglocaties.

Eind mei had de centrale bank 104,4 ton goud in haar deviezenreserves, ter waarde van ongeveer $ 4,8 miljard en vertegenwoordigend 1,14% van haar totale reserves ter waarde van $ 421 miljard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *