Zilver mag tot 5% van een beleggingsportefeuille uitmaken (ook al als bescherming tegen inflatie)

De populariteit van zilver is in de loop der jaren gegroeid in zowel de industriële productie als in de sieradenproductie. In de afgelopen decennia is de populariteit van edelmetaal met ongeveer 20% gegroeid. India is nu sinds 2017 de grootste zilverconsument geworden. De inflatiebestendigheid van zilver is een van de redenen waarom beleggers zilver kiezen als oplossing voor hun portefeuille.

Ook op de aandelenmarkt is er stilaan beweging in de koersen van de mijnbouwbedrijven die zilver ontginnen. Van een doorbraak op grote schaal is voorlopig echter nog geen sprake. Toch kan het geen kwaad om een positie zilvermijnaandelen in een goed gediversifieerde aandelenportefeuille op te bouwen.

Een diverse portefeuille is sowieso een verstandige investeringsbeslissing. Zilver speelt een rol in deze diversificatie door te fungeren als een hedge tegen inflatie. U kunt uw portefeuille diversifiëren door een percentage, bijvoorbeeld 5%, in zilver te plaatsen.

Een cruciale drijfveer voor de veerkracht van zilver in economisch moeilijke tijden is het feit dat het toegankelijk is. In tegenstelling tot goud dat vrij duur kan zijn, is zilver veel goedkoper. Ook kleine beleggers kunnen zich indekken tegen moeilijke marktomstandigheden door posities in zilver in te nemen. Bovendien is zilver momenteel ten opzichte van goud relatief goedkoop.

“De huidige verhouding van zilver tot goud van 80 tot 1 is absoluut onhoudbaar in een wereld waar fysiek zilver wereldwijd wordt gedolven met een snelheid van 10 ounce zilver voor elke ONE ounce goud.”, zo stelt de grote baas van zilverproducent First Majestic Silver. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *