Rowan Atkinson: stop met het promoten van elektrische wagens, want ze zijn slechter voor het milieu dan klassieke wagens

Rowan Atkinson alias Mr. Bean, al een eeuwigheid een motorliefhebber met een diploma master in elektrotechniek op zak, zei dat de huidige EV-technologie schadelijker is voor het milieu dan tot dusver werd aangenomen.

“Steeds meer heb ik het gevoel dat onze wittebroodsweken met elektrische auto’s ten einde lopen, en dat is helemaal niet erg: we realiseren ons dat er een breder scala aan opties moet worden onderzocht als we de zeer ernstige milieuproblemen die ons gebruik van de auto heeft veroorzaakt willen oplossen”, schreef Atkinson in de krant The Guardian.

Hij wees op cijfers van autogigant Volvo waaruit bleek dat de uitstoot van broeikasgassen tijdens het productieproces van elektrische voertuigen 70 procent hoger was dan bij het bouwen van een benzineauto.

“Hoe komt dit? Het antwoord op die vraag is heel eenvoudig.” zei Atkinson. “Het probleem ligt bij de lithium-ionbatterijen die momenteel in bijna volledig elektrische voertuigen zijn gemonteerd: ze zijn absurd zwaar, er zijn enorme hoeveelheden energie voor nodig om ze te maken en ze gaan naar schatting slechts 10 jaar mee.

Atkinson wees ook op de huidige inspanningen om nieuwere technologieën te ontwikkelen, zoals vaste stof batterijen, waterstofbrandstofcellen en synthetische brandstoffen, maar merkte op dat er meer tijd nodig was voordat deze energiebronnen mainstream kunnen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *