Blackrock ziet drie factoren die de goudprijs ondersteunen, nieuwe recordrace is mogelijk

Goud is er niet in geslaagd boven de $2.000 per ounce te houden, maar het sentiment rond het gele metaal blijft onveranderd positief. ’s Werelds grootste vermogensbeheerder raadt investeerders inderdaad nog steeds aan om een tactische toewijzing aan het edelmetaal te overwegen.

In hun laatste vooruitzichten voor de goudmarkt zeiden analisten van BlackRock dat ze potentieel zien voor de goudprijs om te stijgen, zelfs na de scherpe uitverkoop in mei vanaf een bijna recordhoogte. De goudfutures van augustus werden voor het laatst verhandeld tegen $ 1.957,30 per ounce.

“Goud heeft momentum en we denken dat dit waarschijnlijk zal voortduren. Het edelmetaal is tot dusver in 2023 met meer dan 8% gestegen, dankzij een combinatie van positieve factoren”, aldus de analisten in het rapport.

“Goud daalde vanaf het hoogste punt van 3 mei rond $ 2050 per ounce te midden van de verwachting dat de VS de deadline voor het verhogen van het schuldplafond niet zou missen. Dit gezegd hebbende, de daling vond plaats nadat goud bijna 30% was gestegen vanaf het laagste punt in 52 weken. Als goud blijkt om een rally te kunnen vasthouden boven het hoogste punt in 10 jaar op $ 2067, zou dat kunnen betekenen dat een volgende etappe in de rally waarschijnlijk is.”

De analisten zeiden dat ze drie factoren zien die de goudprijs zullen blijven ondersteunen. De belangrijkste factor die het edelmetaal aandrijft, is het monetaire beleid van de Federal Reserve. Markten verwachten dat de Federal Reserve de rente deze week ongewijzigd zal laten.

BlackRock zei dat het waarschijnlijk is dat mei de laatste renteverhoging in deze verkrappingscyclus zal blijken te zijn.

“Natuurlijk delen we niet de consensus dat de Fed de rente in 2023 zal verlagen, wat vermoedelijk de neerwaartse trends in de dollar en de reële rente zou versterken. Maar het vasthouden van de Fed is ons basisscenario en dat zou moeten ondersteunen goud tegen de huidige prijzen’, aldus de analisten.

De beleggingsonderneming ziet ook goud profiteren van de toenemende marktvolatiliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *