Jeffrey Gundlach geeft de voorkeur aan goud omdat dit echt geld is (ondanks het opduiken van een triple top)

Jeffrey Gundlach, CEO van DoubleLine Capital en miljardair obligatie-investeerder, ziet alarmlampjes flikkeren en zei dat hij nog steeds goud verkiest als ‘echt geld’ en dit ondanks de moeite van het edelmetaal om boven de $ 2.000 per ounce vaste voet aan de grond te krijgen.

Kijkend naar de voorlopende economische indicatoren van de VS, zoals gemeten door de Conference Board, wijzen de vooruitzichten onmiskenbaar op een volledige recessie”, zei Gundlach tijdens een webcast getiteld ‘Dust in the Crevices’.

“Het momentum van de voorlopende indicatoren is niet verbeterd”, zei Gundlach dinsdag. “Het is vrij duidelijk dat we binnenkort op een recessie afstevenen.”

Gundlach merkte op dat 30% van zijn portefeuille in aandelen zit, 60% in obligaties en 10% in goud.

Na het testen van recordhoogtes en een stijging tot $ 2.085 per ounce in mei, is goud uitverkocht en test het nu de steun op $ 1.960 per ounce.

“Ik hou van goud, alleen al maar omdat het echt geld is”, zei Gundlach. “Maar ik hou niet van grondstoffen. Ik hou er al een jaar niet van, maar omdat de economie aan het verzwakken is, en we waarschijnlijk eerder vroeger dan later in een recessie belanden, en de grondstoffenprijzen zullen niet stijgen tijdens een recessie. “

Gundlach is echter “minder bullish” over goud in vergelijking met eerder dit jaar, omdat het een triple top bereikte.

“Het komt boven de $ 2.000 uit en blijft daar voor een zeer korte periode. En nu zijn we weer gedaald tot $ 1.965. Het lijkt erop dat goud aan het consolideren is,” zei hij. “Het heeft het het afgelopen jaar zeker goed gedaan – van $ 1.600 tot bijna $ 2.000 nu. Ik ben minder optimistisch over goud vanwege dit triple top-concept, maar ik bezit het nog steeds.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *