Goldman Sachs schrijft in snel tempo af op zijn commerciële vastgoedleningen (er is dus blijkbaar toch stront aan de knikker)

David Solomon, CEO van Goldman Sachs, benadrukt dat de Amerikaanse economie ongelooflijk veerkrachtig is gebleken, wat hem heeft verrast. Er is echter een bepaalde sector die hij als een risico ziet.

Na te zijn gevraagd naar een artikel in de Financial Times waarin melding werd gemaakt van een toename van achterstallige vorderingen op commerciële vastgoedleningen in de portefeuille van Goldman Sachs, vertelde Solomon aan CNBC dat onroerend goed de grootste activaklasse ter wereld is. En toen de Federal Reserve agressief de rentetarieven verhoogde in een poging de inflatie te verlagen, had dit een aanzienlijke invloed op de commerciële vastgoedsector.

“Het lijdt geen twijfel dat de vastgoedmarkt, met name commercieel vastgoed, onder druk is komen te staan”, zei Solomon.

Solomon zei dat zijn bank een relatief kleine kredietportefeuille heeft in vergelijking met andere kredietverstrekkers, maar wel een redelijk bedrag aan aandeleninvesteringen in onroerend goed heeft.

“Onroerend goed raakt ons”, zei Solomon.

Dat gezegd hebbende, vertoonde Goldman Sachs in het laatste kwartaal bijna $ 400 miljoen aan waardeverminderingen op zijn geconsolideerde vastgoedinvesteringen, zei Solomon, eraan toevoegend dat de bank dit kwartaal meer waardeverminderingen zal zien. Wat betreft zijn aandeleninvesteringen in onroerend goed op zijn balans, is Goldman Sachs die investeringen aan het afwaarderen gezien de huidige omgeving, zei Solomon, eraan toevoegend dat het dit waarschijnlijk zal blijven doen in de komende kwartalen. Toch beweert hij dat vanwege de totale omvang van de bank de commerciële vastgoedtegenwind die voor het bedrijf bestaat, beheersbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *