NGC-gecertificeerde Chinese munten zullen naar verwachting bedrag van zes cijfers opleveren in veiling bij Heritage

Bovenaan de veiling van juni bij Heritage staat een “Long-Whiskered Dragon” beoordeeld door NGC, met een schatting van minstens $ 600.000.

Dit “Long-Whiskered Dragon”-patroon is een van de vele zeldzame Chinese munten die zijn gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company® (NGC®) en die naar verwachting een bedrag van zes cijfers zullen opleveren in een aanstaande verkoop. Heritage Auctions’ World Coins Platinum Session en Signature Auction wordt gehouden van 21-22 juni 2023.

Een van de meest waardevolle items is een China YR3 (1911) Long Whiskered Dragon Silver Dollar grade NGC SP 63 (lot 30031) met een schatting van $ 600.000 tot $ 800.000.

De beroemde Patterns van de gewaardeerde muntontwerper Luigi Giorgi, met name de gevierde “Long-Whiskered Dragon” Dollars uit 1911, zorgen voor een ongeëvenaarde opwinding binnen de verzamelgemeenschap. Deze munten, beschouwd als het toppunt van de Chinese numismatiek, belichamen een samensmelting van innovatief muntontwerp en monetair beleid, gericht op het tot stand brengen van een verenigde nationale munteenheid tijdens het laatste jaar van de Qing-dynastie. Ondanks dat het een proefconcept is, heeft het fascinerende Dragon-ontwerp een blijvende indruk achtergelaten als een van China’s meest ongrijpbare en esthetisch aantrekkelijke munten.

Ook in deze veiling is een China 1907 Gold Small Clouds Tael graded NGC MS 61 (lot 30028), met een schatting van $ 160.000 tot $ 200.000. Dit magnifieke gouden patroon, algemeen beschouwd als het meest bekende van de late Qing-dynastie, dwingt bewondering af met zijn weelderige gouden tint. Deze zeldzame en ongrijpbare Pattern Taels zijn officieel uitgegeven door een overheidsmunt en worden erkend als gesanctioneerde munten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *