Gen X kan het zich in de VS niet meer permitteren om te sparen voor het pensioen (en in Europa zal dat niet anders zijn)

Een recent onderzoek uitgevoerd door Clever Real Estate ondervroeg 1.000 Gen Xers geboren tussen 1965 en 1980 om erachter te komen hoe het met hen gaat als het gaat om persoonlijke financiën en de weg naar pensionering. Maar liefst 56% van Gen X-ers zei dat ze minder dan $ 100.000 hebben gespaard voor hun pensioen, en 22% zei dat ze nog geen cent moeten sparen.

Hoewel de wens om met pensioen te gaan er zeker is, is het geld er gewoon niet. Maar liefst 64% van de respondenten zei dat ze zijn gestopt met sparen voor hun pensioen, niet omdat ze het niet willen, maar omdat ze het zich simpelweg niet kunnen veroorloven.

De redenen voor het stopzetten van hun spaarinspanningen liepen uiteen, waarbij velen de slechte economische omstandigheden en/of de wurgende studentenschuld noemden als wegversperringen voor hun pensionering. De Gen X’ers worden dus met een pensioencrisis worden geconfronteerd, en tenzij ze nu actie ondernemen, zullen ze niet comfortabel of helemaal niet met pensioen kunnen gaan.

Een van de belangrijkste redenen waarom Amerikaanse Gen X-ers nog niet genoeg moeten sparen voor hun pensioen, is dat ze hun hele leven met verschillende financiële uitdagingen te maken hebben gehad. Een meerderheid kwam tijdens de recessie van het begin van de jaren negentig op de arbeidsmarkt, wat het moeilijk maakte om stabiele banen te vinden en een fatsoenlijk loon te verdienen.

Ze moesten ook veel lenen om te studeren, met een gemiddeld verschuldigd bedrag van maar liefst $ 43.438 per lener. Generatie X bezit 38,8% van de $ 1,63 biljoen aan federale schulden voor studentenleningen, meer dan enige andere generatie.

Gen X-ers zijn ook hard getroffen door de huizencrisis, velen van hen kochten huizen op het hoogtepunt van de markt in het midden van de jaren 2000. Toen de markt instortte, bleven veel van deze huiseigenaren achter met eigendommen die minder waard waren dan wat ze ervoor hadden betaald, waardoor ze met een negatief eigen vermogen achterbleven.

Ze konden hun huizen niet verkopen of hun hypotheken herfinancieren, waardoor ze moeilijk konden sparen voor hun pensioen.

Bovendien hebben veel Gen X-ers geen gebruik gemaakt van pensioenspaarplannen zoals 401 (k) s en IRA’s. Volgens de Clever Survey spaart 64% van Gen X-ers 10% of minder van hun maandelijks inkomen voor hun pensioen. Deskundigen raden aan dat werknemers elk jaar minimaal 10-15% van hun inkomen vóór belastingen sparen voor hun pensioen.

Hoe zit het in Europa met de Gen X-ers? Daarover zijn geen cijfers bekend, maar we vrezen dat hun financiële positie niet zo beter zal zijn dan die van hun Amerikaanse tegenhangers. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *