Wereldwijde markt voor edelmetalen zal boomen (wat betekent dat de goud- en zilverprijzen alleen maar kunnen stijgen)

Volgens het in India gevestigde adviesbureau Fortune Business Insights zal de wereldwijde markt voor edelmetalen in 2028 $403,1 miljard bereiken en geleid worden door de goudsector. Dit is veel meer dan de $ 275 miljard van 2021.

Tussen 2021 en 2028 wordt het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van de edelmetaalmarkt geschat op 5,6%, aldus het bedrijf in zijn rapport dat medio juni werd uitgebracht.

Goud zal een cruciale rol spelen in de groei van de markt voor edelmetalen. “De toenemende investeringen in een grondstof zoals goud vanwege de lage risicofactor in vergelijking met andere investeringen zoals aandelen, obligaties of onroerend goed voeden de markt”, aldus Fortune Business Insights. “De perceptie van goud als een statussymbool en veilige haven voor investeringen heeft aanzienlijk bijgedragen aan de groei van de markt. Om risico’s te vermijden kiezen de investeerders regelmatig naar goud als een actief dat zijn waarde zal behouden.”

De investeringskant zal op de goudmarkt naar verwachting het snelst groeiende segment zijn tussen 2021 en 2028. “De toenemende investeringen in een grondstof zoals goud vanwege de lage risicofactor in vergelijking met andere beleggingen vergroten de groei van het segment”, aldus het rapport.

Het rapport benadrukte ook de vraag naar sieraden als een van de belangrijkste drijfveren op de markt. “Stijgende besteedbare inkomens en veranderende levensstijlkeuzes zijn enkele van de factoren die de markt aansturen. De vraag naar deze edelmetalen zal naar schatting wereldwijd toenemen voor sieraden, en investeringstoepassingen zoals goud en zilver zijn van het grootste belang bij huwelijksceremonies van Zuidoost-Aziatische landen, ” aldus het rapport. “Daarom zullen de stijgende bevolking en de toenemende bestedingscapaciteit van consumenten in de regio bijdragen aan marktgroei.”

Zilver is het metaal dat het meest zal profiteren van de groeiende elektrische en elektronische industrie. In de tussentijd zullen metalen uit de platinagroep worden aangedreven door autokatalysatortoepassingen.

“De auto-industrie is de grootste consument van platina en palladium, met primaire toepassing in de katalysator”, aldus het rapport. “Bovendien zal het groeiende bewustzijn over milieuvervuiling en veranderende regelgeving met betrekking tot koolstofemissies van voertuigen de vraag naar metalen uit de platinagroep voor toepassing in katalysatoren aanzienlijk vergroten.”

Niet alle onderzoeksbureaus delen zo’n optimistische kijk. IMARC Group zei dat de wereldwijde markt voor edelmetalen vorig jaar 198,5 miljard dollar bereikte en tegen 2028 zal groeien tot 267,5 miljard dollar, met een CAGR van 5,49% tussen 2023 en 2028.

“De stijgende investeringen in edelmetalen, het toenemende gebruik van edelmetalen in een verscheidenheid aan industriële toepassingen en de groeiende acceptatie van edelmetalen om munten te slaan, vertegenwoordigen enkele van de belangrijkste factoren die de markt aandrijven”, aldus IMARC Group.

Research Reports World schatte dat de wereldwijde markt voor edele metalen in 2030 $ 316,6 miljard zal bereiken, met een CAGR van 5,32%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *