FOMO kan goudmarkt gaan domineren (en forse beurscorrectie in de herfst kan goudprijs richting $ 3.000 lanceren)

FOMO – de angst om iets te missen – zou de goudmarkt kunnen gaan domineren, aangezien een economische vertraging in de tweede helft van het jaar een forse correctie op de beurzen zou kunnen veroorzaken met een stijging van de goudprijs richting $ 3.000 per ounce tot gevolg, aldus Bloomberg Intelligence.

“De accumulatie van goud door de centrale banken en het potentieel voor een wereldwijde economische vertraging, als gevolg van de meest agressieve renteverhogingsperiode ooit, kunnen de weg vrijmaken voor goud om te exploderen $ 3.000 per ounce”, aldus Mike McGlone, senior macrostrateeg van Bloomberg Intelligence.

Een belangrijke drijfveer om de Federal Reserve agressief te houden, is de sterke aandelenmarkt. Dit is wat goud ervan weerhield om te stijgen, met nu ook Amerikaanse staatsobligaties die ongeveer 5% opleverden terwijl de S&P 500 tot dusver met ongeveer 15% steeg in 2023. Maar deze situatie zal niet blijven duren, volgens McGlone.

“De vooruitzichten van Bloomberg Economics voor een stormachtige tweede helft van het jaar kunnen het potentieel voor een goud-bullmarkt blootleggen dankzij een belangrijke katalysator – een bear markt op de beurs,” zei hij. “Als het stijgende aandelentij in de komende weken aanhoudt, is de kans groot dat de Fed de rente hoog houdt en de rentetarieven zelfs nog doet stijgen. De belegger kan parallellen trekken met 1929-30, toen de Dow Jones Industrial zwaar onderuit ging.”

Een grote steunpilaar voor de goudprijs zijn de goudaankopen door de centrale banken, die de uitstroom van goud-ETF’s hebben gecompenseerd en zelfs meer dan dat. En zodra de aandelenmarkt aanzienlijke verliezen begint te lijden, zal niets goud meer tegenhouden.

McGlone voegde eraan toe dat de winsten op de beurs waarschijnlijk van korte duur zullen zijn vanwege de komende deflatoire recessie. En dit is goed nieuws voor de goudstieren, want de goudprijs zou kunnen exploderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *