Rusland bewijst eens te meer dat de wereld kwetsbaar is (wat in het voordeel van de edelmetalen speelt)

Michele Schneider, directeur handelseducatie en -onderzoek bij MarketGauge, zei dat de poging tot staatsgreep in Rusland laat zien hoe kwetsbaar de wereld is. Ze voegde eraan toe dat ze verwacht dat de geopolitieke volatiliteit zal toenemen naarmate de decennialange globaliseringstrend afzwakt.

De goudprijs zal verder stijgen met de dollar die verzwakt naarmate de ‘gewelddadige’ wereldwijde schuldencrisis zich ontvouwt Schneider verwacht dat de-dollarisering minstens tien jaar zal duren.

“Het maakt niet uit waar je kijkt, je ziet overal de kwetsbaarheid van het sociale weefsel”, zei ze. “Er zijn twee dingen waar ik vrij zeker van ben. Ten eerste: de voedselprijzen zullen niet snel dalen. En ten tweede: de ECB en mogelijk de Federal Reserve blijven de wereldeconomie de schroeven aandraaien door de rentetarieven te verhogen. Je hebt nu twee factoren die ook de consumenten de duimschroeven aandraaien: stijgende prijzen (en dus inflatie) en hogere rentetarieven. De instabiliteit tijdens het afgelopen weekend was slechts een bijkomende onzekerheid, het was naar mijn mening slechts een rimpeling naar de climax, die we nog niet hebben gezien.”

In deze huidige omgeving zei Schneider dat zelfs als de goudprijs daalt, het erg kortzichtig is voor handelaren om bearish te zijn op goud en andere ruwe grondstoffen.

“Ik zie elke korte termijn zwakte in goud en zilver als koopkansen”, zei ze. “Als goud weer boven de $1.950 kan komen, is dat een goed teken dat deze correctie voorbij zal zijn. Als goud weer boven de $1.980 komt, dan ligt de kaap $2.000 binnen handbereik.

Schneider voegde eraan toe dat beleggers aandacht moeten besteden aan de fysieke goudmarkt, omdat de beleggers fysiek goud willen hebben om hun rijkdom te beschermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *