Beleggen in goud via ETF’s wordt steeds populairder (en dat moet de goudprijs helpen ondersteunen)

Vanwege het aanzienlijk groot risico dat de wereldeconomie in een recessie terechtkomt als centrale banken wereldwijd de rente agressief blijven verhogen, zal de goudmarkt op lange termijn steun blijven vinden. Dat blijkt uit een recente studie van, State Street Global Advisors.

De laatste goudbeleggingsstudie van het bedrijf, die maandag werd gepubliceerd, toonde aan dat beleggers een stuk tactischer zijn geworden in hun beleggingsstrategie en vanwege het inflatiegevaar steeds vaker kiezen voor edelmetalen. Op de eerste plaats dus voor goud. De nieuwste studie van State Street werd gepubliceerd ter ere van de vijfde verjaardag van de lancering van SPDR Gold MiniShares Trust (NYSE: GLDM).

Het bedrijf merkte op dat GLDM de marktleider is geworden onder de goedkope goud-ETF’s in de markt, met een beheerd vermogen dat de afgelopen vijf jaar is gegroeid tot $ 6,2 miljard.

“Sinds de lancering is GLDM uitgegroeid tot de op twee na grootste goud-ETF in de VS”, aldus State Street in zijn rapport.

Momenteel bevat de mini-ETF 100,58 ton goud met een instroom van 12 ton tot nu toe dit jaar. ‘s Werelds grootste ETF, SPDR Gold Shares (NYSE: GLD), heeft tot nu toe een instroom van 9,46 ton goud gezien.

George Milling-Stanley, Chief Gold Strategist bij State Street Global Advisors in het rapport: “Nu het recessierisico nog steeds opdoemt, blijft de aantrekkingskracht van goud als belegging in de huidige marktomgeving erg sterk.”

Hoewel goud moeite heeft gehad om consistente bullish aandacht te trekken omdat de prijs onder de $ 1.950 per ounce is gedaald, toont de studie van State Street, die een enquête onder beleggers omvatte, aan dat de vraag van beleggers naar het edelmetaal gezond blijft. Wat doet vermoeden dat de opwaartse beweging vroeg of laat weer op gang zal geschoten worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *