Beleggers in goud worden steeds jonger en dat is een positief signaal

Hoewel de goudprijs moeite heeft om de kaap van $ 2.000 te ronden, toont een rapport van State Street, dat een enquête onder beleggers omvat, aan dat de vraag van investeerders naar het edelmetaal gezond blijft.

Volgens de resultaten van de enquête uitgevoerd door State Street heeft 20% van de Amerikaanse beleggers momenteel goud in één of andere vorm in portefeuille. Onder deze ‘believers’ in goud bedraagt de gemiddelde goudallocatie 14% van van de portefeuille. 47% van he1 is belegd in goud-ETF’s.

“Volgens de studie zal meer dan de helft van de beleggers die in goud beleggen waarschijnlijk hun investering in de komende 6-12 maanden verhogen, waarbij het percentage beleggers in goud-ETF’s (57%) daarbij iets groter is dan de beleggers die in andere soorten goudactiva zoals baren en munten, goudmijnaandelen, grondstoffenfondsen (53%) beleggen, aldus het rapport.

Het onderzoek onthulde ook een nieuwe trend in de markt: de beleggers in goud worden steeds jonger.

Volgens het rapport bezit een hoger percentage millennials goud en de weging in hun portefeuilles is met ongeveer 17 ook hoger. Zowel Gen X als Boomers houden respectievelijk maar ongeveer 10% van hun portefeuille in goud aan.

“Onze Gold ETF Impact Survey geeft aan dat er nog veel ruimte is voor meer beleggerseducatie over de voordelen van goud en de rol die het kan spelen in een portefeuille”, aldus Milling-Stanley in het rapport van State Street. “Naarmate er meer opleiding wordt gegeven over beleggen in goud en andere edelmetalen verwachten we een groei in de vraag naar goudinvesteringen.”

In een recent interview zei Milling-Stanley dat hij zich minder zorgen maakte over stijgende rentetarieven, ondanks het feit dat deq Federal Reserve zijn agressieve houding handhaaft en de rente dit jaar nog twee keer wil verhogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *