Goudprijs valt terug tot laagste punt in 3-1/2 maand, kansen dat de Fed de rente dit jaar gaat verlagen worden steeds kleiner

De goudprijs is woensdag verder gedaald in de verwachting dat de rentetarieven langer hoog zullen blijven dan algemeen was gedacht, dit terwijl de traders zich voorbereidden voor een toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell.

De spotgoudprijs bereikte het laagste punt sinds half maart, vanmorgen werd er gehandeld aan $ 1.918,20.

“Hoewel de markt een behoorlijk grote kans in prijst dat de Fed in juli de rente gaat verhogen, is de relevantere factor voor goud dat de markt tegelijkertijd een aantal verlagingen had in geprijsd die we het komende jaar konden verwachten. Met de nadruk op ‘konden’. De hoop op die renteverlagingen vervaagt steeds meer”, zei Daniel Ghali, grondstoffenstrateeg bij TD Securities.

Markten zien een kans van 74% in op een renteverhoging tijdens de volgende vergadering van de Fed in juli en zien nog maar weinig kans op een versoepeling van het monetaire beleid tegen het einde van dit jaar, dit volgens de CME FedWatch-tool.

De dollarindex verstevigde 0,4%, waardoor goud minder aantrekkelijk werd voor buitenlandse kopers.

“Goede economische cijfers uit de VS blijven een tegenwind voor het gele metaal, omdat het waarschijnlijk Fed-functionarissen ertoe zal aanzetten hun agressieve toon te herhalen”, zei UBS-analist Giovanni Staunovo.

De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de VS steeg in mei naar het hoogste niveau in bijna 1-1/2 jaar, terwijl het Amerikaanse consumentenvertrouwen ook in juni een sprong maakte.

“We verwachten nog steeds dat de agressieve verstrakking van het monetaire beleid op een bepaald moment de Amerikaanse economische cijfers zal doen verzwakken en zal resulteren in een verandering van toon bij de Fed. Alleen is dat tijdstip verder naar de toekomst verschoven”, voegde Staunovo eraan toe.

Hoge rentetarieven ontmoedigen handelaren om te investeren in het niet-renderend goud.

Zilver daalde gisteren met 1% tot $22,65 per ounce, platina daalde met 1,4% tot een dieptepunt in vier maanden op $911,74, en palladium daalde met 5,5% tot $1.225,19, het laagste punt in 4-1/2 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *