Société Générale blijft voor 6% in goud belegd, rentetarieven bevinden zich in de buurt van hun piekniveaus

De portefeuillebeheerders van Société Générale behouden een kernpositie in goud, dat 6% in haar multi-asset portefeuillestrategie vertegenwoordigt, terwijl het zijn blootstelling aan Amerikaanse aandelen verhoogd en het zijn obligatieblootstelling verkleind.

De Franse bank blijft waarde zien in het edelmetaal en gelooft in een doorbraak boven het niveau van $2.000 per ounce, aangezien de centrale banken de inflatie niet onder controle kunnen krijgen.

“Onze Amerikaanse rentestrategen zien de 10-jarige Amerikaanse renteprognoses tegen het einde van 2024 fors dalen nu het laaghangende fruit in de strijd tegen de inflatie al is geplukt. Ze verwachten dat de goudmarkt zijn inflatieprognoses naar boven zal moeten bijstellen. Als gevolg hiervan zien we dat goud tegen het einde van dit jaar stijgen tot $ 2.200/oz naarmate de toekomstige inflatieverwachtingen zich aanpassen aan de macro-nieuwsstroom’, aldus de analisten van de bank in hun rapport voor het derde kwartaal.

SocGen heeft gedurende de eerste helft van het jaar een positie van 6% in goud voor elke portefeuille geadviseerd. Tegelijkertijd handhaaft de bank ook een allocatie van 5% voor de bredere markt in grondstoffen.

Naast dat goud zijn rol als inflatieafdekking op lange termijn behoudt, zei SocGen dat de vraag van de centrale bank ook de prijzen zal blijven ondersteunen.

“Aangezien de koopkracht van de fiat-valuta’s van de OESO wordt ondermijnd, blijft goud een levensvatbaar alternatief, aangezien centrale banken hun valutabezit willen diversifiëren”, aldus de analisten.

De bullish vooruitzichten voor goud komen ondanks het feit het edelmetaal momenteel worstelt om boven $1.900 per ounce stand te houden. Goud heeft het moeilijk nu de centrale banken, geleid door de Federal Reserve, wereldwijd een agressief monetair beleid voeren.

Hoewel de rentetarieven nog steeds hoger kunnen, zeiden analisten van SocGen dat de wereld dichter bij de piekrentetarieven is, ook al wordt verwacht dat het plateau langer zal aanhouden dan de markten verwachten. De Franse bank zei echter dat het nu tijd is om enkele aanpassingen aan haar portefeuille door te voeren om meer risico toe te voegen. Het wordt dus nog steeds aanbevolen om goud te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *