Dit is het moment om tegendraads te zijn en in goud te investeren (zeg dat Douglas Groh het gezegd heeft)

Het is momenteel niet gemakkelijk om in goud te geloven, aangezien de Amerikaanse economie een gezonde groei blijft laten zien en de aandelenkoersen blijven stijgen; volgens een bekende marktanalist is dit echter misschien wel het beste moment om tegendraads te zijn en een beleggingsportefeuille te beschermen via aankopen van goud en zilver.

“Wat mij betreft: als veilige haven verliest goud nooit zijn glans”, zei Douglas Groh, Managing Partner, Sprott Inc.

Groh wees erop dat de gemiddelde goudprijs voor 2023 tot nu toe nog steeds ver boven de $ 1.900 per ounce ligt, met nog steeds recordhoogtes in het verschiet voor 2023. Hij merkte op dat goud precies heeft gedaan wat het zou moeten doen, zelfs nu de Federal Reserve haar agressieve monetaire beleid handhaaft.

Hoewel de steun rond $ 1.900 per ounce aan een test wordt onderworpen, is Groh er vast van overtuigd dat het nu een strategisch goed moment is om naar goud te kijken. Hij legde uit dat beleggers nu dringend de waarde van goud moeten erkennen als instrument voor diversificatie op de lange termijn in plaats van te zoeken naar snelle winsten wanneer de goudprijs weer eens een stijgingsfase beleeft.

Helaas kijken de meeste beleggers alleen naar goud als de markt een dergelijk sterk bullish momentum vertoont.

“Helaas denk ik dat de beleggers zich bij wijze van spreken op een modieuze manier aangetrokken voelen tot goud. Ze kijken er alleen naar als het modieus en dynamisch is, dit tegen de achtergrond van een stijgende goudprijs. De betere manier om in goud te beleggen is echter door tegendraads te zijn.”

Groh geeft toe dat het een uitdaging vormt om een tegendraadse belegger te zijn, omdat ze voortdurend aan twijfels onderhevig zijn. Inspelend op het nieuwste FOMO-momentum (fear of missing out) op de beurs wat betreft AI of kunstmatige intelligentie in de technologiesector, zei Groh dat investeerders moeten onderzoeken hoe deze technologie naar verwachting de wereld zal veranderen.

“Gaan deze innovaties en producten ons leven veranderen, al onze vragen beantwoorden en de klimaatverandering stoppen? Wat gebeurt er als dit niet gebeurt en de droom niet wordt gerealiseerd? De kater zou dan wel eens erg groot kunnen zijn. Het lijkt daarom een goed idee om wat goud achter de hand te hebben om uw portefeuille te beschermen, ” hij zei.

Wat betreft andere potentiële risico’s in de wereldeconomie, zei Groh dat er nog steeds de mogelijkheid bestaat dat er een recessie zal toeslaan, en dat de wereld nog steeds niet weet welke impact stijgende rentetarieven zullen hebben op specifieke sectoren van de economie, zoals commercieel onroerend goed.

Groh merkte op dat het alsmaar groeiende wereldwijde schuldenprobleem ook niet wordt aangepakt, maar dat zal vroeg of laat hoe dan ook moeten gebeuren.

Samen met goud zei Groh dat zilver een andere interessante contrarian play is. Hij voegde eraan toe dat het moeilijk is om niet optimistisch te zijn over zilver wanneer de wereld doorgaat met de overgang naar groene energie. Wat goud betreft, verwijst hij, zoals veel andere institutionele beleggers, naar de goudaankopen door de centrale banken.

“Centrale banken kopen goud omdat ze diversificatie willen in hun reserves ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat zal een aanhoudende trend zijn. Het is niet alleen een gebeurtenis in 2023”, zei hij. “De vraag van de centrale banken duwt de bodem voor goud echt omhoog.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *