Goudprijs stijgt weer lichtjes in de hoop dat de Amerikaanse centrale bank haar rentepolitiek zal wijzigen

De goudprijs steeg dinsdag iets lichtjes, omdat sommige beleggers denken dat de recente zwakke Amerikaanse economische cijfers de Federal Reserve ertoe kunnen aanzetten haar renteverhogingstraject te heroverwegen, dit in afwachting van de publicatie van verdere aanwijzingen uit de notulen van de laatste vergadering van de centrale bank. De Amerikaanse goudfutures stegen gisteren 0,3% tot $ 1.935,90. Vanmorgen werd er gehandeld aan $ 1.933,30.

“Zwakker dan verwachte Amerikaanse economische gegevens die maandag werden vrijgegeven, inclusief de PMI’s, hebben de goudmarkt ondersteund. De beleggers zullen de komende Amerikaanse gegevens over de arbeidsmarkt nauwlettend analyseren en proberen te bepalen of eerdere Amerikaanse renteverhogingen de Amerikaanse economie zullen vertragen”, stelde UBS-analist Giovanni Staunovo.

Maar de notulen van de vergadering van de Fed op woensdag zouden havikachtig kunnen klinken in overeenstemming met de recente getuigenis van Jerome Powell”, voegde Staunovo eraan toe.

Beleggers zien een kans van bijna 86% op een stijging van 25 basispunten in juli, volgens de Fedwatch-tool van CME. Hoge tarieven ontmoedigen investeringen in goud omdat het gele metaal geen rente oplevert.

De focus zal deze week ook liggen op niet-agrarische loonlijsten die vrijdag worden gepubliceerd.

“Op dit moment is er nog tegenwind voor het goud in de vorm van een verdere verkrapping van 50 basispunten en rentevoeten die nog enige tijd relatief hoog blijven”, zegt Nicholas Frappell, Global Head of Institution Markets bij ABC Refinery.

Ook op de radar waren de nieuwste ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de VS en China, waarbij Peking de export van sommige metalen die worden gebruikt in halfgeleiders, elektrische voertuigen en hightechindustrieën, aan banden legde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *