Zilvermarkt wordt overspoeld door een torenhoge vraag van de kant van fabrikanten van zonnepanelen (en dat kan de zilverprijs alleen maar opjagen)

Volgens Peter Krauth, redacteur van SilverStockInvestor en auteur van The Great Silver Bull, kan het inelastische aanbod van zilver al dit jaar worden overspoeld door de torenhoge vraag van fabrikanten van zonnepanelen.

Krauth zei dat prognoses zoals die van het Silver Institute enkele maanden geleden al achterhaald kunnen zijn, aangezien zonne-energie de vraag naar het edelmetaal blijft stimuleren.

“Zonne-energie alleen al is goed voor 12 procent van alle zilvervraag per jaar, dat was vorig jaar 140 miljoen ounces”, zei Krauth. “De prognoses zijn ongeveer 160 miljoen ounces dit jaar, wat volgens mij dramatisch zal worden overtroffen als we de definitieve cijfers over het volledige jaar zien.”

Krauth wees op twee belangrijke factoren die volgens hem niet volledig zitten weerspiegeld in het scenario voor de vraag naar zilver. Ten eerste zei hij dat de huidige projecties het volume en het tempo van nieuwe zonne-installaties onderschatten. “Er zijn wereldwijd allerlei belastingvoordelen voor zonne-energie”, zei hij. “Zonne-energie is in veel gevallen, op veel plaatsen, de goedkoopste vorm van extra elektriciteitsproductie. Dus zonne-energie is erg goedkoop geworden, en het is snel en eenvoudig te installeren. De explosieve groei van de sector zonne-energie kan de zilverprijs uiteindelijk door het dak jagen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *