Goudmarkt blijkt veerkrachtig, goudprijs houdt stand boven $ 1.900 (het goud werd niettemin $ 80 goedkoper in het tweede kwartaal)

Na de steun op $ 1.900 per ounce te hebben getest, veerde de goudprijs weer. Daardoor werd belet dat de goudprijs onder dit psychologisch belangrijke niveau zou terugvallen.

Goud sloot het tweede kwartaal af met een verlies van meer dan $ 80, de slechtste prestatie sinds het derde kwartaal van vorig jaar.

Maar er zijn ook enkele positieve signalen. De neerwaartse trend van goud was langzaam en gestaag en niet plotseling en steil. Het goud hield ook het niveau van $ 1.900 per ounce vast, de goudprijs zakte niet weg onder dit psychologisch belangrijke niveau.

“Ik ben verrast door de veerkracht van goud, gezien de bewegingen op de Amerikaanse obligatiemarkt. Toch vraag ik me af hoe de groeiaandelen (zoals de NAS100) kunnen blijven stijgen terwijl de Amerikaanse obligatierendementen stijgen, zegt Chris Weston, hoofd onderzoek bij Pepperstone.

De boodschap van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell over nog minstens twee renteverhogingen dit jaar, sijpelde door de markt, drukte de goudprijs naar omlaag en duwde de Amerikaanse dollar omhoog.

Maar het feit dat de prijzen niet onder de $ 1.900 per ounce zijn gezakt, getuigt dus van veerkracht in de goudmarkt, aangevuld met een toenemend gevoel dat de aandelenrally niet zal aanhouden.

“Hoewel een omgeving waarin de rente waarschijnlijk zal blijven stijgen niet ondersteunend is voor de goudprijs, worden de beleggers steeds wantrouwiger wat betreft de bull-case voor aandelen, vooral nu sommige landen mogelijk al in een recessie verkeren”, aldus marktanalist voor Kinesis Money Rupert Rowling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *