Westen leeft op schulden, oosten en zuiden geven de voorkeur aan goud

Terwijl het Westerse Rijk momenteel aan het uiteenvallen is, krijgen de Oostelijke en Zuidelijke Rijken (als we deze uitdrukkingen mogen gebruiken) steeds meer betekenis. Meer dan 30 landen willen lid worden van de BRICS en velen ook van de SCO (Shanghai Cooperation Organisation). Er is daarnaast ook de Euraziatische Economische Unie (EEU) die sinds 2014 bestaat en bestaat uit verschillende ex-Sovjet-Uniestaten.

Deze uitgebreide groep zal uit meer dan 40 landen bestaan en ongeveer 2/3 van de wereldbevolking en 1/3 van het mondiale bbp vertegenwoordigen. Dit is het gebied dat de komende decennia de snelste economische groei zal doormaken, aangezien het westen geleidelijk achteruitgaat/instort onder zijn eigen tekorten en schuldenlast samen met het politieke en het morele verval.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft onlangs aangekondigd dat Iran op 4 juli is toegetreden tot de SCO en dat ook Wit-Rusland volwaardig lid wordt. Op 4 juli was er een virtuele SCO-bijeenkomst onder voorzitterschap van India. Het lijkt meer dan toeval dat de ontmoeting plaatsvond op de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag!

De BRICS-bijeenkomst in Johannesburg vindt plaats op 22-24 augustus, waarbij Macron probeert een uitnodiging vast te krijgen. Maar hij werd afgewezen. Macron is sluw en heeft altijd geprobeerd op meerdere paarden tegelijk te wedden. Maar dat lijkt hem ditmaal niet te lukken.

De BRICS is namelijk niet geïnteresseerd in opportunisten die profiteren mee te surfen op de gevolgen van het succes.

Op een gegeven moment kunnen de drie bovendvermelde groepen worden samengevoegd tot één, waarbij goud een centrale rol speelt. De economen verwachten niet dat er één door goud gedekte valuta zal zijn met een vaste pariteit, maar eerder dat goud tegen een veel hogere waarde zal worden gewaardeerd dan momenteel het geval is met een koppeling aan BRICS-valuta’s.

Dus terwijl het westen en vooral de VS hun dodelijke wonden likken, lijkt de toekomst voor het oosten er goed uit te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *