Olieprijs moet nog (veel) hoger om de inflatie noemenswaardig aan te zwengelen (en om bijvoorbeeld het autoverkeer te doen afnemen)

Verdere productieverlagingen vanuit Saoedi-Arabië en Rusland zorgen voor een impuls voor de olieprijzen, wat op zijn beurt de goudmarkt ondersteunt; volgens sommige marktanalisten zullen de olieprijzen echter veel hoger moeten gaan voordat de inflatievrees het edelmetaal een nieuw elan geeft.

De prijzen voor ruwe olie van West Texas Intermediate (WTI) zijn woensdag met 3% gestegen nadat Saoedi-Arabië had aangekondigd dat het zijn productie met nog eens 1 miljoen vaten per dag zou verminderen, gevolgd door Rusland dat zei dat het zijn productie met 500.000 vaten per dag zou verminderen. Augustus WTI werd voor het laatst verhandeld tegen $ 72,01 per vat.

Tegelijkertijd blijven de goudprijzen flirten met aanvankelijke weerstand rond $1.930 per ounce, nadat ze vorige week op $1.900 stuiterden. De goudfutures van augustus werden voor het laatst verhandeld tegen $ 1.927,40 per ounce, relatief onveranderd op de dag.

Hoewel hogere olieprijzen enige steun bieden voor goud, hebben sommige analisten gezegd dat de stap van een verhoging met 3% nog steeds niet voldoende is om de grotere inflatiedreiging te veroorzaken die nodig is om de goudprijs te ondersteunen.

Ricardo Evangelista, senior analist van ActivTrades, zei dat hij de olieprijzen niet veel verder zullen stijgen, aangezien de wereld nog steeds wordt geconfronteerd met een recessiedreiging die de vraag naar olie in negatieve zin beïnvloedt.

“De olieprijzen herstelden zich na de aankondiging van verdere verlagingen uit Saoedi-Arabië en Rusland, maar het valt te bezien of de winsten duurzaam zullen zijn”, zei hij. “Ik denk niet dat dit het geval zal zijn. De verslechtering van de economische vooruitzichten in China en elders, evenals de aanhoudende agressieve houding van zowel de Fed als de ECB, zullen waarschijnlijk het opwaartse potentieel voor de prijs van het vat dempen, aangezien de vraagverwachtingen blijven stijgen. druppel.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *