Akkoord, een stijging van de goudprijs blijft voorlopig uit, maar het edelmetaal geeft toch blijk van grote veerkracht

Het maakt niet uit hoeveel goud er momenteel op de goudmarkt wordt gedumpt; ondanks zijn recente eerder zwakke prijsprestaties blijft het gele metaal een zeer veerkrachtig actief.

Ja, het edelmetaal heeft nog een stuk weg af te leggen voordat we nieuwe bullish interesse op de goudmarkt zullen zien. Maar laten we toch niet onderschatten hoeveel steun er nog steeds is voor het gele metaal tegen de huidige prijzen.

Vorige week zagen we dat de goudprijs opnieuw steun had vond op  $1.900 per ounce. Dit alles ondanks het feit dat de financiële markten verwachten dat de Federal Reserve haar monetaire beleid blijft verkrappen. Deze omgeving heeft het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties teruggebracht tot boven 4%.

Vanwege de agressieve houding van de Fed zien we dat grote banken voor de tweede helft van het jaar een meer neutrale kijk op goud hebben, ze hebben hun positieve visie deels ingeslikt. Zowel Bank of America als BMO Capital Markets hebben hun gemiddelde goud- en zilverprijs op het einde van het jaar verlaagd.

Goud trekt zich echter niet zoveel aan van de hogere obligatierendementen, omdat deze weinig invloed hebben gehad op de Amerikaanse dollar, die vrijdag eindigt op een dieptepunt voor de afgelopen twee weken.

Veel analisten worden optimistisch over goud omdat ze geloven dat als goud deze tegenwind kan weerstaan, de goudprijs snl kan aantrekken wanneer de Federal Reserve haar verkrappingscyclus beëindigt en zich voorbereidt om haar monetaire beleid om te buigen. Het goud zou dan wel eens sterk uit de startblokken kunnen schieten.

Dit was de belangrijkste boodschap van de World Gold Council vorige week toen het zijn vooruitzichten voor het midden van het jaar bekendmaakte. De analisten merkten op dat goud in de huidige omgeving minder te verliezen heeft aan de neerwaartse kant en meer te winnen heeft aan de positieve kant, aangezien de wereldeconomie een einde ziet aan hogere rentetarieven en een toenemende dreiging van lagere rentetarieven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *