Ongeduldig aftellen naar de Amerikaanse inflatiecijfers (algemeen wordt een daling tot 3% verwacht)

De laatste update over de inflatie in de VS zal de beleggers deze week in de schoot geworpen worden, het CPI-rapport van juni zal op woensdag worden vrijgegeven. Economen voorspellen dat de totale inflatie zal dalen van 4,0% in mei naar 3,0% en dat de kerninflatie zal uitkomen op 5,0% van 5,3% in mei.

Een CPI-verrassing zou de verwachtingen over de richting van de Federal Reserve kunnen bijstellen. Op het moment van publicatie hadden traders een waarschijnlijkheid van 90% ingecalculeerd dat de Federal Reserve de rente met 25 basispunten zal verhogen tijdens de bijeenkomst later op 25 en 26 juli.

Het cijferseizoen begint met de grote banken JPMorgan Chase (JPM), Wells Fargo (WFC) en Citigroup (C), enkele van de zwaargewichten die komen rapporteren. Het verhaal van wat grote banken te zeggen zullen hebben over de depositostromen en de groei van kredieten zal naar verwachting ook een impact hebben op de voorraden van regionale banken.

Sommige analisten hebben gewaarschuwd dat de winsten van de grote banken hun hoogtepunt hebben bereikt, aangezien de netto rente-inkomsten waarschijnlijk zullen blijven dalen, de kredietkosten geleidelijk normaliseren en stijgen, en de uitgaven onder druk staan door de inflatie.

De groei van de winst per aandeel wordt ook geschaad doordat banken zich voorbereiden op waarschijnlijke wijzigingen in de regelgeving door liquiditeit toe te voegen, vreemd vermogen te vergroten en diverse terughoudendheid in het terugkopen van aandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *