Prestaties van zilver in 2023 vallen tot dusver tegen, prijs is flink gedaald

Na een sterke start van 2023 is de zilverprijs recent weer gedaald. Zilver, een belangrijke industriële grondstof, heeft in 2023 tot dusver per saldo een stabiele prestatie neergezet. Het edelmetaal profiteerde van de toegenomen industriële vraag, met name in de sectoren technologie en hernieuwbare energie.

De groeiende aandacht voor groene en schone energie-initiatieven, zoals de push voor de productie van elektrische voertuigen, heeft de behoefte aan zilver vergroot. Het wordt gebruikt in zonnepanelen, batterijen en verschillende soorten elektrische componenten.

Bovendien is de zilverprijs voordelig geprijsd in vergelijking met goud. Dat kan het zilvermetaal een aantrekkelijkere investering maken voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor goud.

Het prijstraject van zilver is vergelijkbaar met dat van goud, met een gematigde daling tot minder dan $ 23/oz na een aanvankelijke stijging in de eerste maanden van 2023 tot iets boven $ 26. De industriële vraag en de aantrekkelijkheid van investeringen hebben echter steun en potentieel voordeel geboden voor de tweede helft van de jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *