Dreiging van hogere consumentenprijzen is nog niet helemaal verdwenen (huidige inflatiegegevens zijn niets meer dan rekenwerk)

Hoewel de inflatiedruk is afgenomen, stellen sommige analisten dat de dreiging van hogere consumentenprijzen niet helemaal is verdwenen.

Michele Schneider, directeur handelseducatie en -onderzoek bij MarketGauge, zei dat ze de huidige inflatiegegevens ziet als niets meer dan rekenwerk die geen weerspiegeling vormen van de werkelijke omstandigheden. Ze merkte op dat de olieprijzen hoog blijven en eerder deze week op het hoogste punt in een maand werden verhandeld.

“Ik geloof nog steeds dat ze dat sentiment meten door de inflatie op verkeerde plaatsen te bekijken”, zei ze.

Schneider voegde eraan toe dat hoewel de consumentenprijzen in de VS mogelijk blijven dalen, de wereldwijde inflatiedruk hoog blijft. Ze benadrukte dat bijvoorbeeld de loongroei in het VK als een teken dat de wereldwijde inflatie een punt van zorg blijft.

Onlangs zei het Office for National Statistics dat de basislonen in Groot-Brittannië met 7,3% zijn gestegen. In het rapport werd opgemerkt dat dit de sterkste stijging ooit was in de loongroei in de particuliere sector buiten de pandemieperiode van 7,7%.

Naast inflatie, zei Schneider dat goud een aantrekkelijke veilige haven blijft, aangezien de geopolitieke onzekerheid groot blijft. Ze zei dat de goudprijs ruimte heeft om te stijgen nu de NAVO-bondgenoten een top in Zweden hebben bijgewoond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *