Mieke houdt u vast aan de takken van de bomen: goudprijs kan fors hoger wanneer Amerikaanse centrale bank in tweede helft van het jaar wordt gedwongen om rente te verlagen

De rally van goud stokte in het tweede kwartaal van dit jaar toen de Federal Reserve agressiever bleek te zijn dan verwacht gezien de hardnekkige inflatiecijfers. De goudprijs kwam onder druk te staan nadat Fed-voorzitter Jerome Powell nog minstens twee renteverhogingen had beloofd en de verwachting van renteverlagingen voor dit jaar van tafel had gehaald.

Florian Grummes van Midas Touch Consulting is het niet eens met het standpunt van de Fed dat er nog meer verkrapping nodig zal zijn. “Aan het einde van het derde of vierde kwartaal zou de Fed gedwongen kunnen worden om te draaien want we zullen de komende maanden steeds meer problemen zien opduiken in de reële economie”, zei hij. “En op een gegeven moment zal de FED gedwongen worden om de rentetarieven weer te verlagen.”

Grummes heeft ook zo zijn twijfels over de vooruitzichten voor de Amerikaanse dollar, die volgens hem voor een zeer moeilijke periode staat. “Een instorting is het uiteindelijke resultaat van elk fiat geldsysteem… De enige vraag is hoe lang het in dit geval nog duurt,” zei hij. “Het is duidelijk dat we een breuk hebben tussen het oosten en het westen wat de appreciatie van de dollar betreft. Er is al een nieuwe koude oorlog aan de gang en de BRICS-landen proberen de dollar los te laten. Dat proces zal in de komende tien jaar voltrokken worden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *