Er hoeven geen doekjes om gewonden worden: de VS is een 3de wereldland en een bananenrepubliek geworden

De Amerikaanse economie is in een staat van seculiere achteruitgang terechtgekomen. De VS was ooit de productie/industriële hoofdstad van de wereld. Het is nu een uitgeholde, socialistische economie die voor zijn middelen en economische behoeften afhankelijk is van andere regimes. En velen van hen staan vijandig tegenover de VS.

Steeds meer Amerikanen worden gewoon betaald om niet te werken. Van degenen die wel werken, zijn velen niet trots op hun job, wel integendeel. Het is een grap geworden om video’s te posten van gek doen op kantoor / doen alsof je werkt / productiviteit vervalsen. Iedereen die in de VS een bedrijf runt, weet hoe moeilijk het is om toegewijde, hardwerkende mensen te vinden.

Misschien worden de bovenstaande kwesties nergens zo duidelijk als in de financiële status van de VS. De VS heeft nu een schuldquote van meer dan 120%. De regering heeft in vredestijd het grootste tekort in vredestijd in verhouding tot het bbp in de geschiedenis opgebouwd. Probeert de regering dit in toom te houden? Niet in het minst. De nieuwe schuldovereenkomst schrapt alle bezuinigingen tot 2024.

Ondertussen brokkelen de basisvoorzieningen (wegen, bruggen, enz.) af. Ga naar een grote Amerikaanse luchthaven of rijd over een grote Amerikaanse snelweg en je kijkt naar iets dat in de jaren vijftig een hoogwaardig/topproject was.

Verachtelijke corruptie, een gebrek aan de rechtsstaat, enorme schulden, enorme tekorten, afbrokkelende infrastructuur. Dit zijn de kenmerken van een opkomende markt. Dus is het een verrassing dat de Amerikaanse dollar zich gedraagt als een valuta uit een opkomende markt?

Op relatieve basis zijn alle dingen die de VS tot een uitzonderlijke plaats maakten nu van twijfelachtige kwaliteit/geloofwaardigheid. Wat – hoeven we het nog te benadrukken – niet veel goeds belooft. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *