Is de technische correctie bij het goud nu al achter de rug? Daar zal waarschijnlijk de Amerikaanse centrale bank over beslissen

Met een agressieve Fed en een daarmee samenhangende sterke dollar is de goudprijs gezakt tot onder de $1.950 per ounce, maar de technische gegevens lijken erop te wijzen dat we aan of nabij het einde van een correctiefase zitten. Deze week herstelde de goudprijs tot $ 1.980.

De indicatoren zijn nu grotendeels neutraal met een bearish bias. Er zijn enkele enigszins bullishe indicatoren, maar deze zijn (voorlopig) niet sterk genoeg om een duidelijk signaal af te geven. Dit suggereert dat de goudprijs nog kan corrigeren totdat de beleggers de juiste katalysator vinden om het tij te doen keren.

Er zouden volgens goudhandelaren genoeg katalysatoren aan de horizon moeten zijn die de goudprijs op termijn weer hoger kunnen sturen, maar de belangrijkste factor zal hoe dan ook zijn hoe de Fed reageert op de volgende crisis. Tot die tijd kan de goudprijs onder druk naar blijven staan

Ondanks de zwakte is het nochtans moeilijk om bearish te zijn over goud, gezien hoe goed het heeft standgehouden in het licht van een nog steeds agressieve Fed. Dus, is het beeld veranderd?

De vorige steun op $ 1950 is nu weerstand geworden. De druk om de goudprijs naar $ 1900 te duwen, is er nog steeds, maar de shorts zijn niet meer zo zelfverzekerd als een maand geleden. De huidige situatie op de goudmark suggereert voorlopig een zijwaartse beweging. Zaak is echter om de situatie op de voet te blijven volgen, kwestie van de volgende opwaartse beweging niet te missen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *