Impact Inflation Reduction Act in de VS al merkbaar (het wordt hoog tijd dat ook Europa in actie komt)

Volgende maand vieren de VS de eenjarige verjaardag van de goedkeuring van de Inflation Reduction Act, en volgens analisten van Bank of America is de impact ervan op de economie al duidelijk.

In het laatste ESG-onderzoek van BofA dat vorige week werd gepubliceerd, zeiden de analisten dat er in de 11 maanden sinds de wetgeving is aangenomen, meer dan 270 nieuwe projecten voor schone energie zijn aangekondigd, met investeringen voor een totaalbedrag van 130 miljard dollar.

“Van deze investering was de helft bestemd voor nieuwe projecten op het gebied van hernieuwbare energie, wat neerkomt op 25 GW aan capaciteit – genoeg om meer dan 22 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Naast de IIJA- en CHIPS-wet heeft de IRA bijgedragen tot een verdubbeling van de reële uitgaven voor de bouw van de industrie sinds eind 2021, waardoor de Amerikaanse bbp-groei met 500 basispunten werd gestimuleerd sinds het tweede kwartaal van het voorgaande jaar en de werkgelegenheid in de industrie naar het hoogste niveau sinds 2008 werd gedreven”, aldus de analisten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *