VS nemen het voortouw op de markt voor elektrische wagens

Op de markt voor elektrische voertuigen staan de VS op het punt een wereldwijd knooppunt te worden, waarbij China wordt voorbijgestreefd en dat dankzij de IRA-wetgeving. Daarmee wordt uiteraard de Inflation Reduction Act bedoeld.

“Autofabrikanten en hun toeleveranciers hebben meer dan $ 62 miljard aan investeringen aangekondigd, dat is meer dan het dubbele van het aantal binnenlandse EV-investeringen dat in 2020 in de Verenigde Staten werd aangekondigd. Nieuw aangekondigde projecten zouden de jaarlijkse batterijproductiecapaciteit met meer dan een miljoen EV-batterijen vergroten, terwijl ook de productiecapaciteit voor EV-laders en EV’s wordt opgedreven”, zo stelden de analisten van verschillende banken vast.

De analisten merkten op dat Amerikaanse bedrijven in Azië en Europa batterijfaciliteiten willen bouwen en de EV-productie in de VS willen verhogen.

“Met de nieuw toegevoegde capaciteit verwachten onze industriële analisten dat het zwaartepunt voor EV-gerelateerde investeringen zal verschuiven van China naar vooral Noord-Amerika en in mindere mate Europa”, aldus de analisten. “In feite zal de groei van de Noord-Amerikaanse BEV-markt tussen 2022-35 naar verwachting ongeveer 20% bedragen, wat de hoogste groei is onder de regio’s en 2x die van Groot-China.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *