Is het gouden tijdperk van het risicokapitaal achter de rug (de marktomstandigheden worden steeds moeilijker)?

Een van ’s werelds grootste private equity investeerders heeft gewaarschuwd dat de gouden eeuw van buy-outs in de sector mogelijk ten einde is. De tijd dat er groot geld kon worden verdiend met risicokapitaal lijkt dus achter de rug te zijn.

Singapore’s GIC, een mastodont in zijn sector met meer dan $ 700 miljard aan geschatte activa en een van de grootste financiers van private equity, zei dat de sector te maken heeft met moeilijkere marktomstandigheden.

“Veel van de dingen die de private equity-industrie wind in de rug gaven, zijn tot een einde gekomen en ik denk niet dat ze snel terug zullen komen”, vertelde chief investment officer Jeffrey Jaensubhakij aan Mercedes Ruehl van de FT.

Buy-outfondsen, die enorm hebben geprofiteerd van een lucratieve mix van lage rentetarieven en hoge waarderingen, hebben nu te maken met hogere financieringskosten, toegenomen marktvolatiliteit en een schaarste aan nieuwe investeerders.

Maar GIC is van plan om vanaf het einde van de private equity boom geld te verdienen door activa te kopen van bedrijven die op zoek zijn naar manieren om uit grote investeringen te stappen, en van investeerders die hun blootstelling aan privé-activa verkleinen.

Is het gouden tijdperk van het risicokapitaal achter de rug gezien de marktomstandigheden steeds moeilijker worden? De toekomst zal het moeten uitwijzen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *